Ο νέος κώδικας για κόκκινα & πράσινα δάνεια

 

Την εξαίρεση από την πώληση σε funds έως το τέλος του 2017 ενήμερων και ληξιπρόθεσμων δανείων που σύναψαν νοικοκυριά και επαγγελματίες, βάζοντας υποθήκη την κύρια κατοικία τους, πέτυχε η κυβέρνηση κατόπιν επίπονων διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής», οι δύο πλευρές συμφώνησαν οι προαναφερόμενες κατηγορίες δανείων να μην απελευθερωθούν για τους επόμενους 19,5 μήνες, ενώ ταυτόχρονα τίθενται και κριτήρια αξίας της κατοικίας αλλά και εισοδηματικά, κοντά στα όρια που βάζει και ο νόμος Κατσέλη. Για παράδειγμα, ένα νοικοκυριό ή ένας μικρός επαγγελματίας προκειμένου να μην μεταβιβαστεί το δάνειό του σε fund θα πρέπει να πληροί σωρευτικά τα κριτήρια της αξίας της κύριας κατοικίας και του ύψους του μηνιαίου εισοδήματος. Παράλληλα, θα πρέπει να είναι χαρακτηρισμένος και ως «συνεργάσιμος» δανειολήπτης.

Την ίδια στιγμή, από τις 16 Μαΐου ανάβει το «πράσινο» φως για την ελεύθερη πώληση «πράσινων» και «κόκκινων» δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθώς και νοικοκυριών που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, που συμφώνησαν μέσα στην περασμένη εβδομάδα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με το κουαρτέτο.

Πηγή: Έθνος

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*