Ο Νίκος Παρασκευόπουλος για την αποφυλάκιση Ρουπακιά (ΒΙΝΤΕΟ)

0
4

 

Για την αποφυλάκιση του Γιώργου Ρουπακιά μίλησε, στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Ο κ. Παρασκευόπουλος απέδωσε, μεταξύ άλλων, την εξέλιξη αυτή σε «ένα γενικότερο πρόβλημα βραδύτητας της ελληνικής Δικαιοσύνης», αλλά και στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν «μεγάλες αίθουσες για τη διεξαγωγή δικών με πολλούς κατηγορουμένους, πολλούς μάρτυρες, δικηγόρους κ.λπ.».

«Καταρχήν έχουμε ένα γενικό πρόβλημα βραδύτητας της ελληνικής Δικαιοσύνης, ίσως είναι το κυριότερο πρόβλημά της. Έχουν σωρευτεί πολλές υποθέσεις από παλιές καθυστερήσεις με ένα φορτίο σημαντικό και κάποιες από όλες τις υποθέσεις είναι πολύ πιο σημαντικές από τις άλλες λόγω κοινωνικής βαρύτητας, ακόμη και πολιτικής βαρύτητας, όπως είναι η συγκεκριμένη υπόθεση», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Πέρα από το γενικό πρόβλημα στη συγκεκριμένη περίπτωση είχαμε κι άλλα. Δηλαδή δεν έχουμε μεγάλες αίθουσες για τη διεξαγωγή δικών με πολλούς κατηγορουμένους, πολλούς μάρτυρες, δικηγόρους κ.λπ. Αυτό μειώνει τη δυνατότητα των μεγάλων υποθέσεων να προχωρούν γρήγορα γιατί κάθε φορά που φτάνουμε στην ημέρα της δίκης και δεν αρκεί βέβαια μια μέρα για να περατωθεί αυτή με τόσους μάρτυρες, η επόμενη δικάσιμος δεν μπορεί να είναι την επόμενη μέρα επειδή οι δίκες εναλλάσσονται στην ίδια αίθουσα καθώς οι αίθουσες δεν επαρκούν».

Τόνισε, πάντως, ότι συνεχίζεται «η προσπάθεια για τη διεξαγωγή της δίκης με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο». «Θα έχω και πάλι επαφές με τις δικαστικές αρχές για να προσπαθήσουμε να δούμε δυνατότητες επιτάχυνσης των ρυθμών των συνηθισμένων», σημείωσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here