Ο Ομπάμα για τα Όσκαρ: Ο φυλετικός διαχωρισμός στα βραβεία είναι δείγμα μεγαλύτερου προβλήματος

0
7

 

Σε μείζον ζήτημα έχει αναδειχθεί το ζήτημα του φυλετικού διαχωρισμού στα βραβεία Όσκαρ, αφού τοποθετήθηκε επ’ αυτού ακόμα και ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, όταν ερωτήθηκε για το ζήτημα, σχολίασε πως το γεγονός αυτό αποτελεί απλώς ένα μικρό μέρος ενός ευρύτερου προβλήματος.

Ειδικότερα, ο πρώτος Αφροαμερικανός Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσε πως: «Νομίζω πως όταν λέγεται η ιστορία κάθε ατόμου, τότε παράγεται ομορφότερη τέχνη. Η ψυχαγωγία είναι καλύτερη, όταν όλη η βιομηχανία του θεάματος νιώθει μέλος της ίδιας αμερικανικής οικογένειας. Επομένως, πιστεύω ότι αυτό που πρέπει να γίνεται είναι να αναζητούνται ταλέντα, δίνοντας ίσες ευκαιρίες σε όλους. Όσον αφορά το θέμα των βραβείων Όσκαρ, είναι στην ουσία, μια έκφραση αυτού του ευρύτερου ζητήματος. Είμαστε σίγουροι ότι λαμβάνουν όλοι τις ίδιες ευκαιρίες;».

Από την πλευρά της η υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον, σχολίασε πως οι αλλαγές στην ακαδημία του κινηματογράφου έχουν αργήσει και ότι είναι καιρός να αλλάξει το τοπίο. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της ίδιας: «Απλά σκεφτείτε όλες τις σπουδαίες ταινίες που προβάλλουν όχι μόνο το διαχωρισμό στην Αμερική, αλλά και σε κάθε πτυχή της ανθρωπότητας. Η ακαδημία του κινηματογράφου πρέπει να εκσυγχρονιστεί».

Στις φετινές υποψηφιότητες για τα βραβεία Όσκαρ δεν υπάρχει το όνομα κανενός Αφροαμερικανού καλλιτέχνη, προκαλώντας έτσι την αγανάκτηση πολλών ηθοποιών, οι οποίοι δηλώνουν ότι δεν θα παραβρεθούν στην τελετή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here