Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος στην κηδεία του Σιμόν Πέρες

 

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς θα παραστεί αύριο στην κηδεία του πρώην προέδρου του Ισραήλ Σιμόν Πέρες, που θα γίνει στην Ιερουσαλήμ, ανέφεραν σήμερα υψηλόβαθμοι Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι.

Ο Αμπάς δεν έχει επισκεφθεί επισήμως την Ιερουσαλήμ εδώ και πολλά χρόνια. Η παρουσία του στην κηδεία θα λάβει χώρα σε μια περίοδο που οι Παλαιστίνιοι και οι Ισραηλινοί διεξάγουν ένα «διάλογο κωφών» για την επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας. Τόσο ο Αμπάς όσο και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δηλώνουν έτοιμοι να συναντηθούν, αλλά ταυτόχρονα αλληλοκατηγορούνται για παρεμπόδιση της προσπάθειας αυτής.

Ο Πέρες ήταν ο τελευταίος επιζών από τους τρεις ηγέτες, του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, που τιμήθηκαν το 1994 με το Νόμπελ Ειρήνης για τις προσπάθειες που κατέβαλαν για την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Γιτζάκ Ράμπιν δολοφονήθηκε το 1995 ενώ ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ πέθανε το 2004. Όταν σκοτώθηκε ο Ράμπιν, ο Αραφάτ δεν είχε πάει στην κηδεία του, για λόγους ασφαλείας, όμως είχε επισκεφθεί τη χήρα του στο Τελ Αβίβ.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*