Ο Πανούσης «ξαναχτυπά» για τις καταλήψεις

1
6

Λίγες ημέρες μετά το άρθρο του στα «ΝΕΑ» που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και ενδοκυβερνητικούς τριγμούς ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης επανέρχεται στο θέμα των καταλήψεων και τη στάση της Αριστεράς.

Σε δήλωσή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο κ. Πανούσης αναφέρει:

«Οι καταλήψεις- οι οποίες όταν δεν έχουν συμβολικό χαρακτήρα, άρα μικρή διάρκεια και κυρίως όταν δεν έχουν σαφές αίτημα- συνιστούν μια παθογένεια της μεταπολιτευτικής Ελλάδας. Μια ανομική διεκδίκηση του τύπου ‘όλα επιτρέπονται’, ‘όλα είναι δικαίωμα’, ‘νόμος είναι το δίκιο του καταληψία’ που δυστυχώς έγινε μέρος μιας πολιτικοκοινωνικής πραγματικότητας».

«Η Αριστερά δεν αντελήφθη ότι αυτή η λογική και πρακτική είναι αυτεπίστροφον όπλο (γνωστό ως μπούμπερανγκ) και ότι τις περισσότερες φορές δεν έχει καμία σχέση με κοινωνικά κινήματα και συνταγματικά δικαιώματα αλλά με βίαιη επιβολή της όποιας ομάδας όχι στην κυβέρνηση αλλά στη Δημοκρατία», προσθέτει και καταλήγει: «Αν δεν μπούνε κανόνες και όρια τότε πολύ γρήγορα θα εκφυλιστούν και οι αξίες της Αριστέρας».

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Tι ωραία που τα λέει ο κύριος Πανούσης, μόνο που ξέχασε πως πριν από δύο μήνες τα δημόσια κτίρια είχαν καθημερινή κατάληψη από τους συνδικαλιστές και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Για ρωτήστε κύριε Πανούση τον κύριο Τσίπρα πόσο απέδωσε η τακτική αυτή στο κόμμα του κι αν είναι και σήμερα αρνητικός στην τακτική αυτή μιας και δεν αργεί η μέρα που θα χάσει την εξουσία με τις μπαρούφες που κάνει η κυβέρνησή του και έχουν θέσει σε κίνδυνο τη χώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here