Ο Πετρόπουλος τα «μαζεύει» για το ΕΚΑΣ: Προαναγγέλλει μέτρα για αναπλήρωση

0
2

 

Ανοιχτό το ενδεχόμενο μέτρων αναπλήρωσης των απωλειών που υπέστησαν οι συνταξιούχοι άφησε από την Κοζάνη ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, ενώ έδωσε εξηγήσεις για την περικοπή του ΕΚΑΣ.

Ο κ. Πετρόπουλος δήλωσε ότι στο θέμα του ΕΚΑΣ, η κυβέρνηση εκπληρώνει συμφωνία παλαιότερων κυβερνήσεων, τονίζοντας, παράλληλα, ότι το ΕΚΑΣ θα καταργηθεί σταδιακά έως το 2018 και ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει τη γρήγορη αναπλήρωση μεγάλου μέρους των απωλειών που θα υποστούν οι δικαιούχοι.

Ανακοίνωσε μάλιστα, ότι σε κάποιες περιπτώσεις δικαιούχων θα υπάρξει πλήρης αποκατάσταση δημιουργώντας μια καλύτερη βάση κατώτερης σύνταξης ενώ με το νέο σύστημα υπολογισμού, η μικρότερη σύνταξη θα έχει ποσοστό αναπλήρωσης 110%.

Σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο, ορισμένα από τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση για την αναπλήρωση των απωλειών που θα υποστούν οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ και που θα ανακοινώσει επίσημα το επόμενο χρονικό διάστημα είναι «η χαμηλή συμμετοχή στην φαρμακευτική δαπάνη στο 10% και η προστασία των κοινωνικά αδύναμων, όπου έως το 2018 θα διατεθούν περίπου 900 εκατ. ευρώ όταν το 2015 ήταν μόνο 78 εκατ. ευρώ».

Ταυτόχρονα, διαβεβαίωσε ότι με το νέο σύστημα υπολογισμού δεν θα υπάρξουν μειώσεις στις συντάξεις έως 1.000 ευρώ, ενώ για τους νέους ασφαλισμένους θα προκύψουν μεταβολές στις υψηλές συντάξεις μετά τις 13 Μαΐου 2016.
Οι διορθώσεις στις συντάξεις θα γίνουν με την αναπλήρωση, η οποία θα φανεί στο λογαριασμό του δικαιούχου μετά την 1/1/2019.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here