Ο Ποντίφικας απέρριψε δωρεά του Αργεντινού προέδρου επειδή το ποσό είχε το «666»

0
9

 

 Ο Πάππας Φραγκίσκος απέρριψε δωρεά του Μαουρίσιο Μάκρι επειδή το ποσό περιελάμβανε το «666».

Στις αρχές του μήνα, ο κεντροδεξιός πρόεδρος της Αργεντινής- πατρίδας του Πάπα Φραγκίσκου- έκανε δωρεά 16.666.000 πέσος στο εκπαιδευτικό ίδρυμα Scholas Occurentes, το οποίο στηρίζεται από τον Ποντίφικα.

Ομως, σύμφωνα με το Vatican Insider ο Πάπας Φραγκίσκος με επιστολή του προς το ίδρυμα ζήτησε να επιστραφούν τα χρήματα σημειώνοντας, «Δεν μου αρέσει το 666».

Ο Ποντίφικας και ο Μάκρι έχουν υποστηρίξει αρκετές φορές αντίθετες απόψεις σε πολιτικές συζητήσεις, σημειώνει ο Guardian. Ομως, ο Πάπας φέρεται να ενοχλήθηκε ιδιαίτερα όταν τα ΜΜΕ της Αργεντινής παρουσίασαν την δωρεά του προέδρου της χώρας ως ένα σημάδι ότι οι σχέσεις των δύο έχουν αρχίσει να βελτιώνονται.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι αρνήθηκαν ότι η επιστροφή της δωρεάς προκάλεσε πικρία. «Δεν υπάρχει έχθρα με τον πρόεδρο», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της Αργεντινής, Σουζάνα Μαλκόρα, μετά από τη συνάντησή της με τον Πάπα Φραγκίσκο στη Ρώμη, τη Δευτέρα.

Από την άλλη, επικριτές του Μάκρι σχολιάζουν ότι η απόρριψη της δωρεάς δείχνει την αποστροφή του Πάπα για τα μέτρα λιτότητας που εισήγαγε ο πρόεδρος της Αργεντινής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here