Ο Πούτιν συγκάλεσε «πολεμικό συμβούλιο» για την Τουρκία

0
3

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει συγκαλέσει το συμβούλιο εθνικής ασφαλείας της Ρωσίας για να επιλέξει το τρόπο αντίδρασης απέναντι στην κατάρριψη του μαχητικού αεροσκάφους από την Τουρκία, τη στιγμή που ο Μπαράκ Ομπάμα παίρνει ανοιχτά το μέρος των Τούρκων, με τη δήλωση ότι έχουν δικαίωμα να προστατεύσουν τα σύνορά τους.

«Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να διαβεβαιώσουμε ότι Ρωσία και Τουρκία συνομιλούν ώστε να διαπιστωθεί τι έχει συμβεί. Πιστεύω ότι αυτό οδηγεί σε ένα πρόβλημα που σχετίζεται με τις ρωσικές επιχειρήσεις γιατί είναι κοντά στα τουρκικά σύνορα και έχουν στόχο και την αντιπολίτευση της Συρίας», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι το ρωσικό μαχητικό προειδοποιήθηκε 10 φορές να εγκαταλείψει τον εθνικό εναέριο χώρο της χώρας, αλλά δεν απάντησε καν, με αποτέλεσμα να καταρριφθεί -πράγμα που επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την καυστική απάντηση του Ρώσου ηγέτη, που αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν  να συζητούν οι Τούρκοι με το ΝΑΤΟ και όχι με τη Ρωσία το τι ακριβώς συνέβη. «Η χώρα μου δέχτηκε πισώπλατη μαχαιριά από τους συνεργούς των τρομοκρατών», είπε, αποκαλώντας τους Τούρκους συνεργούς των τζιχαντιστών.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here