Ο Πούτιν βομβαρδίζει τους τζιχαντιστές στη Συρία

0
7

 

Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι η Ρωσία έχει ξεκινήσει τα πλήγματα στο έδαφος της Συρίας μέσω αέρος εναντίον στόχων του ISIS, ανέφερε Aμερικανός αξιωματούχος στο Reuters την Τετάρτη, σημειώνοντας ότι η Μόσχα ενημέρωσε τις ΗΠΑ για τις επιχειρήσεις μία ώρα πριν αυτές αρχίσουν.

Ο αξιωματούχος δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες για τις επιχειρήσεις, τον τύπο των αεροσκαφών που χρησιμοποιείται ή το μέγεθος των πληγμάτων στο συριακό έδαφος.

 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η ρωσική Βουλή αποφάσισε να εγκρίνει αίτημα του Βλαντίμιρ Πούτιν για ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία, μια απόφαση που φαίνεται να είναι απόρροια μυστικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ αν και η Δαμασκός ανακοίνωσε ότι έρχεται μετά από επίσημο αίτημα του Ασαντ με επιστολή προς τον Πούτιν.

Σε ανάλυσή του στο PΟLITICO ο Μάικλ Χιρς σχολιάζει ότι πλέον Ρωσία και ΗΠΑ φαίνεται να έχουν συμφωνήσει σε ό,τι αφορά την στάση τους στον συριακό εμφύλιο. Παρά την ρητορική των υψηλών τόνων, πηγές που επικαλείται ο Χιρς αναφέρουν ότι οι δύο πλευρές έχουν καταλήξει σε μια μυστική συμφωνία που προβλέπει την παραμονή του ‘Ασαντ στην εξουσία και την κοινή στρατηγική Μόσχας-Ουάσιγκτον κατά των τζιχαντιστών της ISIS.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here