Ο Πρόεδρος έκανε λάθος, αλλά και η αντιπολίτευση υπερβάλλει…

0
2

 

Σκόνη πολλή σήκωσε η αποστροφή του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου για το «νόμισμα» και τον «άνθρωπο», καθώς αρκετοί υποστήριξαν ότι θα μπορούσε να αποτελεί προάγγελο επιστροφής στη δραχμή με πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Κατά τη γνώμη μου, η εκτίμηση αυτή είναι απολύτως υπερβολική. Ο Προκόπης Παυλόπουλος, έχοντας μαθητεύσει όλη του τη ζωή στην καραμανλική φιλευρωπαϊκή σχολή, αποκλείεται να θέλει να συνδέσει το όνομά του με μια τόσο ακραία αντιευρωπαϊκή κίνηση.

Ακόμη και αν ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσιζε να επιλέξει τον δρόμο αυτό, θεωρώ απίθανο να τον σιγοντάριζε. Παρότι του χρωστάει την ανάδειξή του στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα.

Πιστεύω, λοιπόν, ότι η αντίδραση της αντιπολίτευσης υπήρξε υπερβολική. Ταυτόχρονα, όμως, εκτιμώ πως ήταν άστοχη και η διατύπωση την οποία χρησιμοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας -ειδικά αυτή την εποχή, που η πολιτική ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι και τα πάντα μπορούν να παρεξηγηθούν.

Αν κάτι ανέδειξε η υπόθεση είναι οι εξαιρετικά προβληματικές σχέσεις της αντιπολίτευσης με τον Πρόεδρο -πράγμα πρωτόγνωρο τις τελευταίες δεκαετίες.

Ο ανώτατος άρχοντας οφείλει να αίρεται υπεράνω των κομματικών αντιπαραθέσεων, ώστε να χαίρει της εμπιστοσύνης όλων. Κάτι τέτοιο, όμως, δε συμβαίνει σήμερα. Και είναι δουλειά του Προέδρου να αλλάξει τα πράγματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here