Ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής κατά ΡΙΚ για Σφακιανάκη

0
22

 

O πρόεδρος της κυπριακής Βουλής Γιαννάκης Ομήρου σχολίασε με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο τη συνέντευξη του τραγουδιστή, Νότη Σφακιανάκη, που προβλήθηκε τελικά από το ΡΙΚ στην εκπομπή «Τετ-α-τετ», με τον δημοσιογράφο Τάσο Τρύφωνος.

Ο κ. Ομήρου έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Ρεσιτάλ ξενοφοβίας και ρατσισμού από τον Σφακιανάκη στο ΡΙΚ. Με τσίχλα και κομπολόι. Και εις ανώτερα!».

Tο ΑΚΕΛ ανακοίνωσε ότι θα εγγράψει στην Βουλή το θέμα της προβολής της συνέντευξης. «Η κρατική Τηλεόραση έγινε προαγωγός του ρατσισμού, στο όνομα της ελευθερίας του λόγου, έστω και αν ο ρατσισμός είναι από τη φύση του εχθρός της ελευθερίας και της δημοκρατίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου και βουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης.
«Είναι γι` αυτόν ακριβώς το λόγο που η ευρωπαϊκή και κυπριακή νομοθεσία απαγορεύει την διακίνηση θέσεων που εξωθούν στο μίσος και τη βία, γεγονός το οποίο συνειδητά παραγνώρισε το ΡΙΚ παραβιάζοντας την σχετική νομοθεσία», σημειώνει.

Το ΑΚΕΛ υπογραμμίζει ότι το ΡΙΚ επέμεινε στη προβολή «των ρατσιστικών, μισαλλόδοξων αναφορών του Σφακιανάκη, χωρίς καθόλου να αναλογίζεται την κοινωνική του ευθύνη και αποστολή».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here