Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας στο πλευρό της Ελλάδας: Σας θαυμάζουμε, μην φοβάστε

1
22

 

 

Την αλληλεγγύη «του μπολιβαριανού και τσαβικού λαού της Βενεζουέλας» προς τον Αλέξη Τσίπρα, τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ελληνικό λαό εκφράζει ο πρόεδρος Νίκολα Μαδούρο.

«Εμείς όλα αυτά τα έχουμε ήδη ζήσει. Ο λαός μας έτρωγε ζωοτροφές» λέει στο μήνυμα του που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση της Βενεζουέλας, ο διάδοχος του Ούγκο Τσάβες

Αναλυτικά στο μήνυμα του αναφέρει:

«Θα ήθελα επισήμως να εκφράσω στον Πρωθυπουργό Τσίπρα, στο ΣΥΡΙΖΑ και τον ελληνικό λαό όλη την του μπολιβαριανού και τσαβικού λαού της Βενεζουέλας, όλη την υποστήριξη και την αγκαλιά μας. Την αγκαλιά μας προς τους πολίτες της Ελλάδας, τον ελληνικό λαό.

Αν κάτι είναι γνωστό στην Ελλάδα εδώ και 2000 χρόνια, αυτό είναι η λέξη «δημοκρατία». Και ο ελληνικός λαός θα απαντήσει με δημοκρατία. Εμείς όλα αυτά τα έχουμε ήδη ζήσει. Αν μπορούσαμε να μιλήσουμε με τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, θα μπορούσαμε να τραγουδήσουμε μαζί με τους Comunicalle (μουσικό συγκρότημα) και να τους πούμε πως εδώ είχαν ιδιωτικοποιηθεί όλα, πως είχαν εξαφανιστεί οι συντάξεις και η δημόσια εκπαίδευση, πως η εκπαίδευση ιδιωτικοποιήθηκε. Όλα, όλα, τα πάντα είχαν ιδιωτικοποιηθεί. Επίσης πώς ο λαός μας έτρωγε ζωοτροφές.

Και πώς σπάσαμε τα δεσμά μας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Μη φοβάστε, Έλληνες και Ελληνίδες αδέρφια μας! Ο δρόμος είναι να σπάσουμε τα δεσμά με το διεθνές χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Να αποτινάξουμε το ζυγό που προσπαθεί να ρουφήξει το αίμα των λαών, την εργασία των λαών, τον πλούτο των χωρών. Αυτός είναι ο δρόμος, ο δρόμος, ο δρόμος, ο δρόμος…

Θαυμάζουμε αυτό που κάνει ο λαός της Ελλάδας! Ένας αγώνας δύσκολος, σύνθετος ενώ οι εκβιασμοί υψώνονται εναντίον του λαού της Ελλάδας, οι οικονομικοί εκβιασμοί. Είναι επίσης ένας πόλεμος με σκοπό ο λαός της Ελλάδας να μην κάνει ούτε ένα βήμα προς την ελευθερία και την ανεξαρτησία και η Ευρώπη γενικότερα να μην ξυπνήσει ποτέ από αυτό το λήθαργο, αυτή την κυριαρχία των ‘’Θεσμών’’ αυτών».

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καλά δε βρέθηκε ένας δημοσιογράφος να του πει πως εμείς βασικά χρωστάμε στα κράτη της ΕΕ; Δε βρέθηκε να του πει κανείς πως η Βενεζουέλα παράγει πετρέλαιο και έχει έσοδα ενώ εμείς παράγουμε μόνο ΦΠΑ και αυτόν τον παίρνουμε από τα δανεικά που μας έδινε η ΕΕ μα κι αυτόν τον έκλεβαν και δεν τον απέδιδαν στο κράτους οι Ελληνάρες που σήμερα σκούζουν πως τους έκοψαν μισθούς και συντάξεις; Καημένε μπολιβαριανέ Μαδούρο εάν τους δώσεις και ζωοτροφές να φάνε τότε θα βγει ο Τσίπρας και θα τους τάξει μαύρο χαβιάρι που θα του το στείλει ο φίλος του Πούτιν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here