Ο Ψηνάκης έδωσε παράσημο στον πρόεδρο της Δημοκρατίας!

0
11

 

Mε το παράσημο της «Λεγεώνας του Μαραθώνα», την ανώτατη διάκριση που υπάρχει στο Δήμο, τιμήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο αντιπροσωπεία του Δήμου, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ηλία Ψηνάκη.

Έχουμε φθάσει να νομίζουμε ότι στον Μαραθώνα έγινε μόνον μια κοσμοϊστορική μάχη. Και μένουμε εκεί. Και εδώ και στο εξωτερικό. Αυτό είναι αλήθεια βέβαια. Αλλά στην ουσία, στον Μαραθώνα συνέβη κάτι πολύ περισσότερο, που ακόμη και σήμερα είναι επίκαιρο: Στον Μαραθώνα οι Έλληνες υπερασπίσθηκαν, εκτός από την ακεραιότητα της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, το Πνεύμα, την Ελευθερία, την Δημοκρατία. Αν δεν είχε υπερασπισθεί η αρχαία Ελλάδα αυτά τα ιδανικά, ο πολιτισμός δεν θα είχε αυτή τη φορά που βιώνουμε σήμερα» είπε ο κ. Παυλόπουλος. Πρόσθεσε ακόμη, ότι το ‘νενικήκαμεν’ του μαραθωνοδρόμου ισχύει ακόμη και σήμερα «γιατί ο πολιτισμός πορεύεται με εκείνες τις αρχές και τις αξίες. Ιδίως δε σ’αυτούς τους δύσκολους καιρούς πρέπει να εμπνέεται ο πολιτισμός απ’ αυτές τις αξίες του ελληνικού πνεύματος: της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

Από την πλευρά του ο Ηλίας Ψηνάκης -που πήγε στο Προεδρικό Μέγαρο με λαμέ κοστούμι– ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την συνάντηση, και επισήμανε ότι η «Λεγεώνα του Μαραθώνα» «είναι μία διάκριση που αποδίδεται από τον Δήμο σε προσωπικότητες που προσφέρουν στην Ελλάδα, και στον Πολιτισμό».

«

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here