Ο Ραχόι δεν έχει μιλήσει με τoυς Σοσιαλιστές για σχηματισμό κυβέρνησης

 

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι δήλωσε σήμερα ότι δεν έχει μιλήσει με την παραδοσιακή αντιπολίτευση, τους Σοσιαλιστές, για μια πιθανή συμφωνία προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση μετά το ασαφές αποτέλεσμα των εκλογών του Δεκεμβρίου, γιατί οι Σοσιαλιστές δεν ήθελαν συνομιλίες μαζί του.

«Αν το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE) δεν θέλει να διαπραγματευτεί μαζί μας, τότε είναι πολύ δύσκολο να διαπραγματευτεί», δήλωσε σήμερα ο Ραχόι κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η Ισπανία εξακολουθεί να προσπαθεί να σχηματίσει κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 20ής Δεκεμβρίου, καθώς κανένα κόμμα δεν απέσπασε την πλειοψηφία, αν και έντονες ιδεολογικές διαφορές ανάμεσα στους τέσσερις βασικούς αντιπάλους δείχνουν ότι η χώρα θα πρέπει να επιστρέψει στις κάλπες.

Ο Ραχόι δήλωσε επίσης ότι δεν σκοπεύει να αλλάξει τις οικονομικές προβλέψεις της κυβέρνησης για το 2016 λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας στην Ισπανία ή της παγκόσμιας οικονομικής αβεβαιότητας, όπως οι τιμές του πετρελαίου.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*