Ο Ραούλ Κάστρο αποκλείει κάθε «θεραπεία σοκ»

0
9

 

Ο πρόεδρος της Κούβας Ραούλ Κάστρο επιμένει ότι δεν θα αλλάξει η οικονομική πολιτική της χώρας του, ξεκαθαρίζοντας ότι το κράτος θα διατηρήσει τον έλεγχο της οικονομίας της νήσου, διαψεύδοντας τις όποιες προσδοκίες περί του αντιθέτου μερίδας πολιτικών παρατηρητών και ξένων ηγετών, μετά τη θεαματική επαναπροσέγγιση της χώρας του με τις ΗΠΑ.

Όπως τόνισε μιλώντας κατά το άνοιγμα του συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας, οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες έχουν τεθεί σε εφαρμογή θα συνεχιστούν, χωρίς ωστόσο να ανατραπούν οι σχεδιασμοί που είχαν γίνει στο προηγούμενο συνέδριο, το 2011.

«Η Κούβα δεν θα μπορούσε ποτέ να επιτρέψει την εφαρμογή των λεγόμενων θεραπειών σοκ, που συχνά εφαρμόζονται σε βάρος των λιγότερο προνομιούχων τάξεων της κοινωνίας», υπογράμμισε ο 84χρονος ηγέτης.

«Οι νεοφιλελεύθερες συνταγές οι οποίες προωθούν την ταχεία ιδιωτικοποίηση της κρατικής περιουσίας και τομέων κοινής ωφέλειας, όπως η Παιδεία, η Υγεία και η Κοινωνική Ασφάλιση, δεν θα εφαρμοστούν ποτέ επί σοσιαλισμού στην Κούβα», συνέχισε ο πρόεδρος της Κούβας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here