Ο Σ. Ξηρός εμφανίζεται να μην θέλει να φορέσει το βραχιολάκι επιτήρησης

Πολύ καλά πληροφορημένες πηγές εμφανίζουν το Σάββα Ξηρό να αρνείται για θρησκευτικούς και άλλους λόγους να φορέσει στο βραχιολάκι.

‘Οπως  αναφέρει σε ρεπορτάζ το «Πρώτο Θέμα» ο τρομοκράτης της 17 Νοέμβρη θα προτιμήσει να μείνει στη φυλακή παρά να βγει φορώντας βραχιολάκι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα οι τρεις λόγοι άρνησης είναι:

* για θρησκευτικούς: ως παπαδοπαίδι δεν μπορεί να παραβλέψει όσα αναφέρονται στην Αποκάλυψη και να κυκλοφορεί ως μαρκαρισμένος σκλάβος.

* ιδεολογικούς:δεν θέλει να γίνει πιόνι στην οθόνη ενός υπολογιστή που ελέγχεται από μια ιδιωτική εταιρία και θεωρεί πως αυτός ο έλεγχος σταδιακά θα επεκταθεί σε όλους τους πολίτες

* λόγους υγείας: η συσκευή εκπέμπει ακτινοβολία και μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω προβλήματα υγείας

«Αν κάποιος χρήστης δεν δεχθεί το βραχιολάκι δεν θα προχωρεί ο κατ’ οίκον περιορισμός του» ξεκαθάρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν.  κ. Παρασκευόπουλος μιλώντας στο Mega και ανακοινώνοντας ότι η έναρξη διαδικασίας υποβολής αιτήσεων θα ξεκινήσει στις 11 Μαΐου.

Η διάταξη για το βραχιολάκι δεν αφορά μέχρι στιγμής ισοβίτες, καθώς όπως είπε χρειάζεται έκδοση σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, προσθέτοντας ότι η διάταξη δυνητικά καλύπτει περισσότερους από 10 ισοβίτες σε όλη τη χώρα.

Τέλος επέμεινε ότι η περίπτωση του Σάββα Ξηρού εμπίπτει στις «βαριές προσβολές ανθρώπινης αξιοπρέπειας» που «θα πρέπει να μας κινητοποιούν ανεξαρτήτως αν είναι 1-2 περιπτώσεις».

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*