Ο Σ. Θεοδωράκης για την εκλογή της Ράτζι: Η «μαθήτρια» του Μπέπε Γκρίλο έλεγε μια λέξη: «διαφθορά»

0
3

 

Την εκλογή της Βιρτζίνιας Ράτζι στη δημαρχία της Ρώμης σχολιάζει με ανάρτηση του στο Facebook ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο κ. Θεοδωράκης εστιάζει στους λόγους που εξελέγη και μάλιστα πανηγυρικά η 35χρονη δικηγόρος. και κυρίως στον αγώνα της κατά της διαφθοράς.

Όπως γράφει χαρακτηριστικά στην ανάρτηση του ο επικεφαλής του Ποταμιού: «Η αγελάδα πρέπει να τρώει για να μπορούμε στη συνέχεια να την αρμέξουμε» ήταν το αγαπημένο μότο του βασικού κατηγορούμενου στην υπόθεση Mafia Capitale στη Ρώμη. Η αγελάδα ήταν … κεντροδεξιά και κεντροαριστερά στελέχη της Αυτοδιοίκησης που είχαν επιτρέψει στην τοπική μαφία να παρεισφρήσει παντού.

Σε κοινωνικούς συνεταιρισμούς, στις υπηρεσίες καθαριότητας των παραλιών, σε μικρές και μεγάλες εργολαβίες και βέβαια, σε κέντρα φιλοξενίας μεταναστών. «Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο κερδίζω εκμεταλλευόμενος τη μετανάστευση. Ούτε το εμπόριο ναρκωτικών δεν είναι τόσο κερδοφόρο», είχε πει σε μια από τις τηλεφωνικές του συνομιλίες ένας από τους 47 κατηγορούμενους.

Γιατί σας τα λέω όλα αυτά; Για να μην ξαφνιάζεστε από την εκλογή της Βιρτζίνιας Ράτζι στη δημαρχία της Ρώμης με ποσοστό 67,3%! Η 35χρονη δικηγόρος, «μαθήτρια» του Μπέπε Γκρίλο, έδειχνε τους «παλιούς» και έλεγε μια λέξη: «διαφθορά». Απέναντί της ο (έντιμος) κεντροαριστερός Ρομπέρτο Τζακέτι – επιλογή του Ματέο Ρέντζι – υποσχόταν … μεταρρυθμίσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here