Ο Σακκάς καταγγέλλει βασανιστήριο πνιγμού

0
9

 

Σε δηλώσεις του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο Κώστας Σακκάς δηλώνει περήφανος που είναι αναρχικός, αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με τους «Πυρήνες της Φωτιάς», ενώ καταγγέλλει βιαιοπραγία αό τους αστυνοικούς που έφαθσαν στο σημείο του βασανισμού με εικονκό πνιγμό.

«Εχεις μετανιώσει ύστερα από όλα αυτά για την ένταξή σου στον αναρχικό χώρο καθώς το τίμημα εν τέλει υπήρξε πολύ βαρύ;»,

Είμαι πολύ περήφανος που είμαι αναρχικός και είμαι περισσότερο από ποτέ ενδυναμωμένος για αυτή μου την επιλογή τόσο σε ιδεολογικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.

Όπως προσέθεσε: «Επέλεξα τη φυγή, επέλεξα να φυγοδικήσω καθώς η ρεβανσιστική αντιμετώπιση των διωκτικών αρχών, οι συνεχείς συλλήψεις, οι συνεχείς παραπομπές σε δίκες για τα ίδια αδικήματα, το διαρκές κυνηγητό και η στοχοποίησή μου με έθεταν σε ένα μόνιμο καθεστώς ομηρίας. Επίσης, η δήθεν παραβίαση των αυστηρότατων όρων της αποφυλάκισής μου, η παρουσίασή μου ως επικίνδυνου τρομοκράτη από τα ΜΜΕ δεν μου έδωσαν άλλη επιλογή πέρα από τη φυγή. Ενστικτωδώς, αν θέλετε, ενήργησα. Ο άνθρωπος ρέπει από τη φύση του προς την ελευθερία. Δεν μου επέτρεψαν άλλη επιλογή».

Αναφερόμενος στις συνθήκες σύλληψής του καταγγέλλει τον άγριο ξυλοδαρμό τόσο του ιδίου όσο και του συντρόφου του που μεταξύ άλλων περιελάμβανε και πνιγμό:

«Η σύλληψή μας ήταν εντελώς τυχαία. Πέσαμε σε μπλόκο της τροχαίας και της ομάδας ΔΙΑΣ. Εμείς δεν φέραμε οπλισμό. Επιχειρήσαμε αναστροφή με το αυτοκίνητο προκειμένου να διαφύγουμε, ενώ στην καταδίωξη που ακολούθησε οι αστυνομικοί μάς πυροβόλησαν πέντε με έξι φορές σε ευθείες βολές και όχι στον αέρα, όπως υποστηρίζουν. Εγκλωβιστήκαμε σε πιλοτή, σε ένα γκαράζ αυτοκινήτων και οι αστυνομικοί μάς περικύκλωσαν με προτεταμένα τα όπλα. Παρά το γεγονός ότι δεν αντισταθήκαμε, και πώς να αντισταθείς όταν είσαι περικυκλωμένος και σε σημαδεύουν, μας κακοποίησαν άσχημα τόσο κατά τη διάρκεια της σύλληψης όσο και στο αστυνομικό τμήμα. Βιαιοπράγησαν εναντίον μας πολυμελείς ομάδες αστυνομικών, υποβάλλοντάς μας μάλιστα και στο βασανιστήριο του πνιγμού. Δεν αρνηθήκαμε τη λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων, ζητήσαμε προηγουμένως να γίνει σεβαστό το νόμιμο αίτημά μας για επικοινωνία με τους δικηγόρους μας», συμπληρώνει ο Κώστας Σακκάς.

Αυτά τα δυόμισι χρόνια της φυγοδικίας σου τι σε δυσκόλεψε πιο πολύ;

Η έλλειψη της παρουσίας των δικών σου ανθρώπων, των οικείων σου. Οι δυσκολίες δεν είναι σε υλικό επίπεδο, είναι σε συναισθηματικό. Σου λείπουν αφάνταστα οι άνθρωποι που αγαπάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here