Ο Σαμαράς θέλει να φτιάξει μέτωπο με Θεοδωράκη -Βενιζέλο

1
9

Πρωτοβουλία για συνεννόηση των φιλευρωπαϊκών κομμάτων της αντιπολίτευσης, η οποία θα μπορούσε να μετεξελιχθεί ακόμη και σε εκλογικό μέτωπο, σκέφτεται να αναλάβει ο Αντώνης Σαμαράς. Στα σχέδιά του είναι να συναντηθεί με τον Σταύρο Θεοδωράκη και τον Ευάγγελο Βενιζέλο -και αν είναι δυνατόν να τους φέρει στο ίδιο τραπέζι- ώστε να ασκηθεί συντονισμένη πίεση στον Αλέξη Τσίπρα για να βρει έντιμο συμβιβασμό με τους δανειστές.

Ο αρχηγός της ΝΔ φοβάται όσο και οι πρόεδροι Ποταμιού και ΠΑΣΟΚ ότι η πορεία της χώρας μπορεί να εκτροχιαστεί. Αντιλαμβάνεται, επίσης, ότι ο πρωθυπουργός μπορεί να προκαλέσει πρόωρες εκλογές το επόμενο διάστημα. Συνεπώς, θα προσπαθήσει να συμβάλει στη διαμόρφωση κοινού τόπου με τους άλλους αρχηγούς, που σε ιδανικές συνθήκες θα μπορούσε να μετεξελιχθεί και σε εκλογικό συνεργατικό σχήμα κόντρα στον Σύριζα.

Βέβαια, όλα αυτά είναι σχέδια επί χάρτου, προς το παρόν. Πρώτα απ’ όλα διότι Θεοδωράκης και Βενιζέλος αντιλαμβάνονται ως κίνηση πολιτικού «καπελώματος» την όλη υπόθεση. Και δεύτερον, διότι θα είχαν διαφορετικές στοχεύσεις σε ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές.
Για παράδειγμα, το Ποτάμι κατατάσσει στις δυνάμεις του παρελθόντος τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και, άρα, δε θέλει καμιά ταύτιση μαζί τους.

Σημειώστε, πάντως, ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα μπορούσε να βγάλει στην άκρη τον εαυτό του στην περίπτωση σχηματισμού «Μετώπου Ευρωπαϊκών Δυνάμεων» -με δυο λόγια να αφήσει την αρχηγία στα χέρια άλλου προσώπου…

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αυτό το ότι ο κ.potamis κατατάσσει στις δυνάμεις του παρελθόντος τη nudu και το pasok και, άρα, δε θέλει καμιά ταύτιση μαζί τους,
    είναι πραγματικά για γέλια. Σημαίνει σαφώς την απογοήτευση της Διαπλοκής από τους δύο πρώην συνεργάτες – πελάτες και αναζητά έναν πιο γνήσιο εκφραστή!
    Πάντως, παρά τις «αντιρρήσεις» και τις «αντιθέσεις», το σχήμα θα προχωρήσει, γιατί συμφέρει και τους τρεις μνημονιακούς και διαπλεκόμενους εταίρους. Φυσικά συμφέρει ακόμα περισσότερο τα
    αφεντικά τους, εντός και εκτός αποικίας…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here