Ο ΣΚΑΪ προσφεύγει στο Συμβούλιο της Ευρώπης για «απόπειρα τρομοκράτησης»

0
6

 

Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται σε «εντεινόμενες απόπειρες τρομοκράτησης των φορέων της ενημέρωσης και των λειτουργών της από αυτοανακηρυγμένους φορείς ανάδειξης της μοναδικής αλήθειας».

Ο ΣΚΑΪ προσθέτει ότι «η στοχοποίηση και το κλίμα προγραφών εις βάρος δημοσιογράφων με ‘’πειθαρχικές διώξεις’’ για τις απόψεις τους, οι προσωποποιημένες εξυβρίσεις από λαθρόβια έντυπα και το διαδίκτυο και οι συστηματικές συκοφαντικές επιθέσεις από πολιτικά στελέχη του κυβερνητικού συνασπισμού εις βάρος ‘’μη αρεστών’’ μέσων ενημέρωσης, δημιουργούν, ήδη, μια πρωτόγνωρη ατμόσφαιρα φανατισμού και μισαλλοδοξίας».

Τέλος, ο ΣΚΑΪ σημειώνει στην ανακοίνωσή του ότι «αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την ενημέρωση των πολιτικών και κοινωνικών φορέων, καθώς και των διεθνών οργανώσεων προστασίας της ελευθεροτυπίας και της ελευθερίας της έκφρασης.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης, που είναι ο εγγυητής της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (και ειδικότερα του άρθρου 10 για την Ελευθερία του Τύπου),θα είναι ο πρώτος μας σταθμός».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here