Ο Σόιμπλε απαντάει σε μικρό κορίτσι για το χρέος της Ελλάδας

0
4

Ο Βόλφανγκ Σόιμπλε δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην Ελλάδα, ακόμα και κατά τη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε σε ένα μικρό κοριτσάκι.

Η κουβέντα για την Ελλάδα ξεκίνησε όταν η νεαρή ρεπόρτερ ρώτησε τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών για το ύψος χρέους της Γερμανίας. Αφού ο Σόιμπλε παραδέχθηκε ότι το ύψος του «προκαλεί ίλιγγο» καθώς είναι της τάξης του 1,4 τρισ. ευρώ ξεκίνησε τα «καρφιά».

«Μην ανησυχείς εμείς το αποπληρώνουμε πάντα, αν κάποιος, όμως, ξοδεύει περισσότερα από όσα βγάζει τότε κάποια στιγμή θα κινδυνεύσει και εμείς αυτό δεν το κάνουμε» πρόσθεσε.

Τα σχόλια του κ. Σόιμπλε έγιναν ακόμα πιο συγκεκριμένα όταν η μικρή κοπέλα του έδειξε μια φωτογραφία του Γιάνη Βαρουφάκη λέγοντας του ότι «είχατε κάποια προβλήματα με αυτόν το τελευταίο διάστημα».

«Επειδή έχουν πάρα πολλά και επειδή ξοδεύουν πιο πολλά από τα έσοδά τους τους είπαμε: Σας δανείζουμε, σας βοηθάμε αλλά πρέπει να αρχίσετε να μην ξοδεύετε περισσότερα από όσα εισπράττετε» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Σόιμπλε προς την Αθήνα.

Στο τέλος, ωστόσο, θέλοντας να απαλύνει τις εντυπώσεις από όσα είχε πει προηγουμένως δέχθηκε τα σοκολατένια ευρώ που του έκανε δώρο η νεαρή ρεπόρτερ λέγοντας «θα πάρω μερικά για τον Έλληνα συνάδελφό μου για να έχει καλή διάθεση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here