Ο Σόιμπλε απέτυχε με τον Γιώργο, τα κατάφερε όμως με τον Τσίπρα…

5
10

Τελικά, ο Βόλφγκαγκ Σόιμπλε δεν κατάφερε από μόνος του να πετάξει την Ελλάδα έξω από το ευρώ, μπόρεσε όμως να πείσει καταρχήν τον Γιώργο Παπανδρέου το 2011 και τώρα τον Αλέξη Τσίπρα να βάλουν τον ελληνικό λαό να αποφασίσει, ουσιαστικά, την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωζώνη.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι προσφεύγει σε Δημοψήφισμα την Κυριακή 5 Ιουλίου, εισηγούμενος προς τους πολίτες να πουν «Όχι» στα μέτρα που απαιτούν οι δανειστές. Το ερώτημα είναι αν αντιλαμβάνεται  πως το πραγματικό ερώτημα θα είναι «Ναι ή όχι στο ευρώ»;

Και τι θα συμβεί στη χώρα αν οι Έλληνες πουν «Όχι» στην κάλπη;
Θα έχει γίνει πράξη το «όνειρο» του Σόιμπλε να επιλέξουν οι (πονεμένοι από την άγρια λιτότητα)  Έλληνες την έξοδο από την Ευρωζώνη.

Με αυτόν τον τρόπο ο πρωθυπουργός έβγαλε την ευθύνη της απόφασης από πάνω του και έβαλε τους ίδιους τους πολίτες να αποφασίσουν την καταδίκη τους…
Μπορεί διάφορα στελέχη του Σύριζα να υποστηρίζουν ότι το «παλλαϊκό όχι» θα ενισχύσει τη διαπραγματευτική θέση της χώρας, αλλά μάλλον είναι αλλού ντα ‘λλού…

5 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Χαίρετε Κυρίες και Κύριοι,
  Είχα μία βάσιμη υποψία στις 25 Γενάρη η οποία δυστυχώς επαλείφθηκε μετά το χθεσινό διάγγελμα της Κυβέρνησης. Το Δημοψήφισμα είναι η πιο σπουδαία πράξη άμεσης Δημοκρατίας, αυτό ωστόσο δε σημαίνει ότι πάντα προάγει τη Δημοκρατία και ότι είναι πάντα προς όφελος του Λαού. Ειδάλλως θα νομιμοποιούνταν όλα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα και οι Χούντες που έπραξαν κάτι τέτοιο. Πόσο ώριμος είναι εν τέλει ο Λαός να απαντήσει σε κάτι το οποίο ακόμα δεν είναι στο τραπέζι? Υπάρχει κλεισμένη συμφωνία? Όχι. Το να απαντήσεις πχ αν είσαι Υπέρ ή Κατά των γάμων των Ομοφυλόφιλων, είναι ένα δίλλημα. Το ερώτημα εδώ για θέμα άκρως δημοσιονομικό που απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις πως τίθεται? Εξάλλου ακόμα νωπή είναι η λαϊκή εντολή που πήρε η Κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση (άεργων , κρατικοδίαιτων Κηφήνων) η οποία υφάρπαξε τη ψήφο του ¼ του εκλογικού σώματος με έωλες υποσχέσεις, ωκεανό Λαϊκισμού και ασύστολα ψέματα (καταργώ μνημόνιο, βαράνε νταούλια κλπ). Κάτι το οποίο δυστυχώς έπραξαν και όλοι οι άλλοι και γι’αυτό οδηγηθήκαμε σε κρίση κοινωνική, Οικονομική, αξιακή. Από εκεί και πέρα υπεύθυνη είναι η σημερινή κυβέρνηση για το αδιέξοδο που οδηγούμαστε. Μαζί βέβαια με την ακαμψία της τρόικας (συγνώμη θεσμών).Ερώτηση: τα 10 δις Ε που ζητάνε οι Δανειστές είναι σκληρό μνημόνιο ΝΑΙ ή ΟΧΙ? Tα 8 δις Ε που πρότεινε η κυβέρνηση τι είναι? Άρα το έντιμο είναι να θέσεις τις δύο προτάσεις σε διαβούλευση.
  Αν ρωτήσεις 23% ΦΠΑ στον τουρισμό ΝΑΙ ή ΟΧΙ φυσικά όλοι πρέπει να πούμε ΟΧΙ γιατί καταστρέφεις τη μόνη βαριά βιομηχανία που έχουμε. Αν όμως ρωτήσεις να κοπούνε όλες οι πρόωρες συντάξεις που πληρώνουμε όλοι εμείς του ιδιωτικού τομέα σε αφράτους Δημοσίους ΝΑΙ ή ΟΧΙ? Το ΌΧΙ τι σημαίνει? Δεν πρέπει να το πεις? Το ναι τι σημαίνει? Δεν πρέπει να πεις τις συνέπειες? Άρα το μόνο αληθινό ερώτημα που πρέπει να τεθεί είναι ΕΥΡΩ ή ΔΡΑΧΜΉ. Και αν ψηφιστεί το Ναι θα έχει το θάρρος και τη νομιμοποίηση να συνεχίσει να κυβερνά?
  Τι τελικά κράτος θέλουμε? Τι είδους μεταρρυθμίσεις? Τι μέλλον γι’αυτή τι ριμάδα Χώρα? Θέλουμε να είμαστε ένα Ευρωπαϊκό κράτος στα Βαλκάνια ή ένα Βαλκανικό κράτος στην Ευρώπη? (θέλει πολύ φτιάξιμο η Ευρώπη μη λέμε τα αυτονόητα…..). Πρώτα επιτέλους να τελειώνουμε με τα υπαρξιακά μας, να φτιάξουμε τα του Οίκου μας. Μόνο οι ανένταχτοι, οι ανυπόταχτοι και οι τυχοδιώκτες της ψυχής και του πνεύματος μπορούν να συντηρήσουν τη Φλόγα της Δημιουργίας σε αυτή τη Χώρα.
  Δεν έχεις αξιοπρέπεια όταν ζητιανεύεις δανεικά. Όταν είσαι ανίσχυρος είσαι έρμαιο του ισχυρού. Και οδηγούμαστε ξανά στο αγαπημένο μας σπορ. Το Διχασμό!! Αυτό θέλουν τόσο εξωτερικοί όσο και εσωτερικοί κύκλοι! Άξιοι της Μοίρας μας λοιπόν. Πολιτικοί απατεώνες ( Που ετοιμάζουν απλά μια ηρωοποιημένη έξοδο μέσω εκλογών με ανύπαρκτους πολιτικούς αντιπάλους) καθοδηγούν τη Μάζα και δημιουργούν διχαστικά διλλήματα στο Λαό ανακαλύπτοντας πάντα εξωτερικούς Εχθρούς, ανίκανοι και δειλοί να αναλάβουν τις Ιστορικές τους ευθύνες..
  Δυστυχώς πολύ εύκολα μιλάμε για αξίες, αλλά δύσκολα ζούμε με αυτές.Η ελευθερία είναι το υπέρτατο αγαθό με τη δικαιοσύνη ισότητα. «Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θέλουν πραγματικά ελευθερία, επειδή η ελευθερία προϋποθέτει ανάληψη ευθύνης.” Φρόυντ»
  Και εμείς είμαστε ευθυνόφοβος Λαός. Κρίμα… όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι με τους Άλλους…άρα είναι εχθρός…και εμείς είμαστε πάντα οι άλλοι για κάποιους που απλά δεν τους αρέσει η γνώμη μας.. Και από αυτό τίποτα πιο φασιστικό και επικίνδυνο δεν υπάρχει….

  Ένας Ρομαντικός Ουμανιστής (για άλλους δεξιός, άλλους αριστερός, άλλους κοντός, άλλους χοντρός, και ότι του κατεβάσει του καθενός )

 2. «Αιχμηρέ», συνεχίζεις να επαναλαμβάνεσαι.
  ο ΓΑΠ το είπε αλλά δεν το έκανε. ο Τσίπρας το είπε, το εννοεί και το κάνει.
  Τι δεν καταλαβαίνεις, λοιπόν;
  Αν εσύ, ως πολίτης, πονεμένος απ’ την άγρια λιτότητα, ψηφίσεις ΝΑΙ, θα είσαι άξιος της τύχης σου. Σε αντίθεση με αυτούς που θα πάρουν την τύχη στα χέρια τους.
  Εν τέλει, τι δεν καταλαβαίνεις;

 3. Δεν απέτυχε με τον Γιώργο ο Σόιμπλε, απλά το 2015 δεν είναι 2009. Η οικονομία της Γερμανίας και η Ευρωζώνη είναι πολύ πιο θωρακισμένες σήμερα, όπως λέγαν και ξαναλέγαν ο Σόιμπλε και οι δικοί του ήδη από τον Σεπτέμβριο…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here