Ο Σόιμπλε δεν κάνει πίσω στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

0
5

 

 

Αν και ο Πολ Τόμσεν βρισκόταν στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών την ώρα της συνάντησης του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν συμμετείχε στη συνάντηση τους. Ωστόσο οι δύο υπουργοί επικετρώθηκαν στο ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, με την εκπρόσωπο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών να δηλώνει κατηγορηματικά ότι η γερμανική θέση δεν έχει αλλάξει.

Η Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν έκανε λόγο για «καλή συνάντηση, σε ουσιαστική και εποικοδομητική ατμόσφαιρα» και η συζήτηση αφορούσε το πού βρίσκεται το ελληνικό πρόγραμμα, με τον Γερμανό υπουργό να επαναλαμβάνει ότι πρέπει να εφαρμοστούν όλα όσα έχουν συμφωνηθεί και να γίνουν τα βήματα, το ένα μετά το άλλο.

Από την πλευρά τους, κύκλοι του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι από τη συνάντηση προέκυψε πως το ελληνικό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής εξελίσσεται ικανοποιητικά.

Σύμφωνα με τους ίδιους παράγοντες, κατά τη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε εποικοδομητικό κλίμα, ο κ. Τσακαλώτος ενημέρωσε τον κ. Σόιμπλε για την πορεία των μεταρρυθμίσεων και το ελληνικό πρόγραμμα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση, ενώ κοινή ήταν η θέληση των δύο πλευρών να αντιμετωπιστούν τα τυχόν προβλήματα μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα, οι δύο υπουργοί συζήτησαν το προσφυγικό/μεταναστευτικό, τόσο ως προς τις δημοσιονομικές του επιπτώσεις, όσο και ως προς την αναζήτηση κοινών ευρωπαϊκών λύσεων με επαρκή χρηματοδότηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here