Ο Σουλτς «πέταξε έξω» από το Ευρωκοινοβούλιο, ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής!

0
2

 

Για πρώτη φορά στα χρονικά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ευρωβουλευτής να «αποβάλλεται» από συνεδρίαση της Ολομέλειας.

«Δράστης» είναι ο Έλληνας ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελευθέριος Συναδινός, ο οποίος «έβγαλε από τα ρούχα» του τον πρόεδρου του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Στην παρέμβαση του για το προσφυγικό ο Ευρωβουλευτής ανέφερε ότι «όπως έχουν γράψει Οθωμανοί επιστήμονες οι Τούρκοι είναι βάρβαροι είναι βρώμικοι, είναι όπως τα σκυλιά που γαβγίζουν και όταν επανέλθει ο εχθρός υποχωρούν».

Ο Μάρτιν Σουλτς εξηγώντας την απόφασή του είπε ότι σύμφωνα με το άρθρο 165 της ΕΕ, «πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα οποία είναι προσηλωμένη και υποκλίνεται η ΕΕ. Εδώ καταβάλλεται προσπάθεια να υπερκεραστούν κόκκινες γραμμές, ώστε να γίνει αποδεκτός ο ρατσισμός. Αλλά αυτό με μένα δεν θα περάσει» πρόσθεσε.

«Γι’ αυτό με βάση το άρθρο 165 του κανονισμού σε συνδυασμό με το άρθρο 11, αποκλείεται αμελλητί από τη συνεδρίαση και την αίθουσα ο κ. Συναδινός» εξήγησε ο πρόεδρος.

Στις διαμαρτυρίες που εκφράσθηκαν από συναδέλφους του Ε. Συναδινού ο κ. Σουλτς τόνισε ότι «όταν λαμβάνονται αμελλητί μέτρα δεν γίνεται συζήτηση» και κάλεσε τον ευρωβουλευτή να αποχωρήσει. Ο κ. Συναδινός αρνήθηκε να συμμορφωθεί με την αποβολή του, με αποτέλεσμα να κληθεί ο «φρούραρχος», ο οποίος τον συνόδευσε στην έξοδο, υπό το χειροκρότημα όλων των πτερύγων της Ευρωβουλής, εκτός της ακροδεξιάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here