Ο Σουλτς προειδοποιεί τον Τσίπρα για το ταξίδι στη Ρωσία

2
4

Εντονες αντιδράσεις στην Ευρώπη προκαλεί το επικείμενο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα, με τον Μάρτιν Σουλτς να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στον Ελληνα πρωθυπουργό, προειδοποιώντας τον για αυτή την επίσκεψη.

 

«Ταξίδι στη Ρωσία: Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Σουλτς προειδοποιεί τον Τσίπρα», είναι ο τίτλος του σχετικού ρεπορτάζ του Spiegel, το οποίο σημειώνει ότι μία ημέρα πριν από την εκπνοή της προθεσμίας για την καταβολή της δόσης στο ΔΝΤ, που παραμένει αβέβαιο αν θα πληρωθεί όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό, ο Ελληνας Τσίπρας ταξιδεύει στη Μόσχα (8/4) και υπολογίζει στη βοήθεια της Ρωσίας.

 

Το δημοσίευμα κάνει αναφορά στις δηλώσεις του Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος μέσω της Allgemeine Zeitung προειδοποιεί τον κ. Τσίπρα για αυτό το ταξίδι, προκειμένου να «προλάβει» μία διάσπαση στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Στις δηλώσεις του, καλεί τον κι. Τσίπρα να μην αποξενωθεί από του Ευρωπαίους εταίρους του.

 

Με τη λίστα μεταρρυθμίσεων και την επίσκεψή του στο Βερολίνο ο κ. Τσίπρας είχε αρχίσει να ανακτά εμπιστοσύνη και αξιοπιστία, σημειώνει ο κ. Σουλτς. Είναι «απαράδεκτο», τονίζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Ελληνας πρωθυπουργός να υποθέτει ότι «θα θέσει σε κίνδυνο την ενιαία ευρωπαϊκή στάση απέναντι στην ευρωπαϊκή πολιτική σε κίνδυνο», με αντάλλαγμα ρωσική βοήθεια. Αντίστοιχες προειδοποιήσεις είχε εκφράσει ήδη και ο Πιερ Μοσκοβισί που είχε καλέσει τον κ. Τσίπρα να μην επιχειρεί μεγάλη προσέγγιση στη Μόσχα

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Nα μην επιχειρεί μεγάλη προσέγγιση στη Μόσχα; ΄Ισως και να πρέπει έτσι. Πάντως εγώ προβλέπω ότι η χώρα μας θα συνεχίσει να επιδιώκει τη μεγαλύτερη δυνατή προσέγγιση με την Ρωσία. Φανερά όταν μπορεί και κρυφά όταν εμποδίζεται. Η λογική μπορεί να μας υπαγορεύει »Ευρώπη»αλλά το συναίσθημα λέει »Ρωσία». Κι όταν η λογική αντιπαλεύει το συναίσθημα συνήθως επικρατεί το συναίσθημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here