Ο Σταθάκης επιβεβαίωσε τον Σόιμπλε για το χρέος και «άδειασε» τον Τσίπρα…

0
4

Ώρες ώρες μένω άφωνος, ακούγοντας τα σοβαρούς υπουργούς, να λένε πράγματα που δεν θα εκστόμιζε ούτε ο πλέον αδαής ή πολέμιος της ίδιας της κυβέρνησης. Τελευταίο παράδειγμα, ο υπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης.

Βρέθηκε, λοιπόν, στο Βερολίνο και μίλησε για το ελληνικό χρέος, το οποίο έχει απογειωθεί σε πολύ υψηλότερο σημείο από εκεί που βρισκόταν πριν ξεσπάσει η κρίση το 2010. Και τι είπε; Ότι είναι βιώσιμο έως το 2022!

Με δυο λόγια επιβεβαίωσε πλήρως όσα υποστηρίζει συνεχώς ο Βόλφγκαγκ Σόιμπλε, για να πείσει ότι το το θέμα της ρύθμισης του χρέοευς δεν είναι επείγον, ότι μπορεί να περιμένει. Και, φυσικά, «άδειασε» κανονικότατα τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δίνει μάχη για να πετύχει την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ταχύτατα, αμέσως μετά το τέλος της αξιολόγησης από την τρόικα.

Τι στ΄αληθεια, συμβαίνει; Πράγματι έως το 2022 δεν υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με το χρέος, ωστόσο η μη ρύθμισή του μπορεί να χρησιμοποιείται από τους δανειστές ως μέσο πίεσης προς την (εκάστοτε) ελληνική κυβέρνηση για να παίρνει όσα μέτρα απαιτούν. Και, βέβαια, η μη ελάφρυνσή του αποτελεί αρνητικό σήμα προς τις διεθνείς αγορές, στις οποίες θέλει να βγει η κυβέρνηση για να αρχίσει να δανείζεται-πράγμα που θα σήμαινε ότι η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα.

Και κάτι τελευταίο: Όταν έλεγε ο Αντώνης Σαμαράς όσα ακριβώς είπε ο Σταθάκης, χαρακτηριζόταν περίπου «ραγιάς» και «γερμανόδουλος» από τον Σύριζα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here