Ο Στρατούλης μιλάει για «ηρωική έξοδο» από το Μεσολόγγι

1
7

«Είμαστε ένας λαός που όταν το αποφασίζει ο ίδιος μπορεί να λέει τα περήφανα «όχι» του και πραγματοποιεί τις πιο ηρωικές εξόδους του» ήταν το μήνυμα του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων από το Μεσολόγγι.

 

Ο Δημήτρης Στρατούλης εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την 189η επέτειο από την έξοδο του Μεσολογγίου και δήλωσε πως «Η Ελλάδα ποτέ δεν ήταν ούτε ποτέ θα γίνει προτεκτοράτο και αποικία. Οσοι την αντιμετωπίζουν και σήμερα ως τέτοια θα πρέπει να καταλάβουν πως πρόκειται για μια κυρίαρχη και ανεξάρτητη χώρα με μεγάλη ιστορία και πολιτισμό».

 

Εστειλε και μήνυμα πως τους εταίρους σημειώνοντας ότι θα πρέπει να σέβονται την απόφαση του λαού «πορεύεται χωρίς τα ανθρωποκτόνα μνημόνια» για να προσθέσει ότι «Ελεύθεροι πολιορκημένοι του Μεσολογγίου απέδειξαν πως όσοι αντιστέκονται στους εκβιασμούς – όσο αδύναμοι κι αν φαίνονται – μπορούν να κάνουν τα αδύνατα-δυνατά».

 

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι η ιστορικότητα της επετείου «Μπορεί να μας βοηθήσει να υπερβούμε της προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, λόγω των πρακτικών οικονομικής ασφυξίας που εφαρμόζουν οι ισχυροί της Ευρώπης. Οι στιγμές αυτές μας θυμίζουν ότι τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτώνται».

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here