Ο ΣΥΡΙΖΑ για τις επιθέσεις σε γραφεία του κόμματος στη Θεσσαλονίκη

0
3

 

Μετά και τη χθεσινή επίθεση στα γραφεία του κόμματος στην Καλαμαριά ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει πως τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ έχουν γίνει «προσφιλής στόχος» των δυνάμεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του «αναρχικού» χώρου.

«Την περασμένη Παρασκευή έγινε προσπάθεια βίαιης εισόδου στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, ενώ τα ξημερώματα της Κυριακής κατεστράφησαν τα γραφεία του κόμματος στην Καλαμαριά» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα καταδικάζει την επίθεση με μολότοφ στην πορεία κατά του ασφαλιστικού έξω από τη Βουλή.

«Οι πρακτικές αυτές κατά το παρελθόν, σε βάρος της Αριστεράς, παραπέμπουν σε συμπεριφορά τραμπούκων, παρακρατικών και φασιστών. Στο εσωτερικό δε της Αριστεράς, η αντιπαράθεση αυτή έχει οδηγήσει σε απομάκρυνση του κόσμου από τις κινητοποιήσεις, κάμψη του κινήματος και καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας. Αυτές οι επιθέσεις δεν πρόκειται να μειώσουν τη διάθεσή μας ώστε να υπερασπιζόμαστε το κόμμα μας. Οι προσπάθειες της κυβέρνησης για την υπέρβαση των αποτελεσμάτων των πέντε μνημονιακών χρόνων καθώς και της εκβιαστικής συμφωνίας του περασμένου καλοκαιριού είμαστε σίγουροι ότι θα οδηγήσουν τη χώρα έξω από τη επιτροπεία και έξω από την κρίση. Καλούμε τους πολίτες που αγωνίζονται να απομονώσουν και να καταδικάσουν τέτοιες συμπεριφορές και τις δυνάμεις της Αριστεράς να συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης, διαλόγου και κοινής δράσης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here