Ο τραγουδιστής της Σουηδίας κατέκτησε την Eurovision!

0
29

To τραγούδι «Heroes» της Σουηδίας επικράτησε στον 60ό διαγωνισμό της Eurovision που έγινε στη Βιέννη. Ο Σουηδός τραγουδιστής, Μανς Ζελμερλόου, κέρδισε το κοινό με την ερμηνεία του και τα εντυπωσιακά εφέ, επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά. Το τραγούδι «Heroes» μιλάει για το bullying. Ένα πρόβλημα της εποχής, που απασχολεί όχι μόνο την Ελλάδα και την Ευρώπη αλλά ολόκληρο τον κόσμο.

«Είμαι τόσο ευτυχισμένος! Σας ευχαριστώ όλους που μας ψηφίσατε. Δεν έχει σημασία ποιόν αγαπάμε, ούτε τι είμαστε… Είμαστε όλοι ήρωες!», είπε εμφανώς συγκινημένος ο Ζελμερλόου, παραλαμβάνοντας το βραβείο.

Το τραγούδι της Σουηδίας συγκέντρωσε 365 βαθμούς έναντι 303 βαθμών που συγκέντρωσε το τραγούδι της Ρωσίας «A Million Voices», με ερμηνεύτρια την Πωλίνα Γκαγκάρινα. Την τρίτη θέση κατέλαβε η Ιταλία με τους Il Volo που ερμήνευσαν το τραγούδι «Grande Amore».

Η Ελλάδα με την Μαρία Έλενα Κυριάκου και το «One Last Breath» κατέλαβε την 19η θέση με 23 βαθμούς. Στην Ελλάδα έδωσαν 10 βαθμούς η Αλβανία, 5 η Αρμενία και 8 βαθμούς η Κύπρος. Η Κύπρος με το «One Thing I Should Have Done» και ερμηνευτή τον Γιάννη Καραγιάννη κατατάχθηκε 22η, με 11 βαθμούς.

Η διοργάνωση ξεκίνησε με τον «ύμνο» της Γιουροβίζιον και συνέχισε με το τραγούδι «Building Bridges», που ήταν και το μήνυμα του φετινού 60ου διαγωνισμού τραγουδιού, στη Βιέννη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here