Ο Τραμπ «θαυμαστής» του Σαντάμ Χουσεΐν

0
11

 

Ο Ντόναλντ Τράμπ επαίνεσε τον Σαντάμ Χουσέιν σε ομιλία του υποστηρίζοντας τον δικτάτορα που καταπίεσε το Ιράκ για πάνω από 30 χρόνια, για τον τρόπο και για την σύντομη και χωρίς πολλά πολλά διαδικασία που σκότωνε «τρομοκράτες».

«Ο Σαντάμ Χουσεΐν ήταν ένας κακός άνθρωπος, σωστά; Ήταν ένας κακός, πραγματικά κακός άνθρωπος. Αλλά ξέρετε τι έκανε καλά; Σκότωνε τρομοκράτες. Αυτό το έκανε τόσο καλά. Δεν τους διάβαζαν τα δικαιώματά τους — δεν συζητούσαν, ήταν τρομοκράτες, η υπόθεση τελείωνε εκεί», δήλωσε ο Τραμπ. «Σήμερα, το Ιράκ είναι το Χάρβαρντ για την τρομοκρατία. Αν θέλεις να γίνεις τρομοκράτης πας στο Ιράκ».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τραμπ επαινεί τον Χουσεΐν ή άλλους δικτάτορες, παρόλα αυτά τα σχόλια, στα οποία προέβη έχουν προκαλέσει πολλές περισσότερες αντιδράσεις από σχόλια προηγούμενων μηνών. Τον Οκτώβριο ο Τραμπ δήλωσε πως ο κόσμος θα ήταν «εκατό τοις εκατό» καλύτερος αν δικτάτορες σαν τον Χουσεΐν και τον Μοαμάς Καντάφι ήταν ακόμα στην εξουσία.

Τον Φεβρουάριο ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία, δήλωσε σε μια πολιτική ομιλία του στο Νιού Χαμσάιρ πως «είτε σας αρέσει ο Σαντάμ είτε όχι, σκότωνε τρομοκράτες». Την Τρίτη ήταν η ώρα να υποστηρίξει τις τεχνικές Σαντάμ για την εξάλειψη της «τρομοκρατίας» και να χαρακτηρίσει μια ολόκληρη χώρα ως σχολείο ανατροφής τρομοκρατών.

Σύμφωνα με το CNN, o Τραμπ επαίνεσε τον πρώην Ιρακινό δικτάτορα για τον αποτελεσματικό τρόπο που σκότωνε «τρομοκράτες», παρά το γεγονός ότι το Ιράκ είχε καταχωρηθεί ως ένα κράτος-υποστηρικτής της τρομοκρατίας κατά την περίοδο που ο Χουσσεΐν ήταν στην εξουσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here