Ο Τσέχος πρόεδρος βάζει «κόφτη» σε μετανάστες για να μη διαπραχθούν βάρβαρες επιθέσεις

0
6

 

Την άποψη ότι η Τσεχία πρέπει να αρνηθεί να δεχθεί μετανάστες, ώστε να μη διαπραχθούν «βάρβαρες επιθέσεις» έχει ο πρόεδρος της χώρας Μίλος Ζέμαν.

Ο Ζέμαν, ο οποίος κατέχει ένα κατά βάση συμβολικό αξίωμα, είναι ο πολιτικός που εναντιώνεται με περισσότερη σφοδρότητα από κάθε άλλον στην Τσεχία στο σχέδιο ανακατανομής των προσφύγων και των μεταναστών της ΕΕ, κι αντιτάσσεται ακόμη και στο σχέδιο της Πράγας να υποδεχθεί περίπου 80 Σύρους πρόσφυγες—έναν απειροελάχιστο αριθμό από τα εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν εγκαταλείψει την εμπόλεμη χώρα.

Οι επιθέσεις τζιχαντιστών στη Γαλλία και στη Γερμανία τις τελευταίες εβδομάδες απέδειξαν ότι ο Τσέχος πρόεδρος έχει δίκιο, δήλωσε ο εκπρόσωπός του Γίζιγι Οβτσάτσεκ κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των εκπροσώπων του Τύπου.

«Η χώρα μας απλά δεν μπορεί να διακινδυνεύσει να υποστεί επιθέσεις όπως αυτές που διαπράχθηκαν στη Γαλλία και στη Γερμανία. Υποδεχόμενοι μετανάστες θα δημιουργήσουμε εύφορο έδαφος για βάρβαρες επιθέσεις» επέμεινε ο Οβτσάτσεκ.

«Ο πρόεδρος δεν συμφωνεί με οποιαδήποτε υποδοχή μεταναστών στην τσεχική επικράτεια» συμπλήρωσε.
Τόσο η Πράγα, όσο και άλλες κυβερνήσεις κεντροευρωπαϊκών και ανατολικοευρωπαϊκών χωρών επικρίνουν έντονα το σχέδιο της ΕΕ για την αντιμετώπιση της κρίσης των μεταναστών και των προσφύγων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here