Ο Τσίπρας άλλον έλεγε αρχιδιαπλεκόμενο προεκλογικά, με άλλον άνοιξε βεντέτα…

0
6
Συνταρακτικές αποκαλύψεις στη Βουλή μας υπόσχονταν οι συνεργάτες του πρωθυπουργού, με ονόματα και διευθύνσεις διαπλεκομένων μιντιαρχών. Έτσι, στηθήκαμε όλοι μπροστά στην τηλεόραση και περιμέναμε να ακούσουμε, επιτέλους, το ξεμπρόστιασμα των κατεργαραίων με τεκμηριωμένα στοιχεία.
Και; Άνθρακας ο θησαυρός. Ούτε ένα όνομα δεν ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας. Γενικόλογα πράγματα, πάλι, για τραπεζίτες που δάνειζαν κόμματα και ΜΜΕ και εκείνα στήριζαν τις διοικήσεις τους. Το «τρίγωνο της διαπλοκής», όπως το περιγράφει εδώ και πολλά χρόνια.
Το μόνο νέο ήταν η ανακοίνωσή του ότι θα συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή για να διερευνήσει τις τραπεζικές χρηματοδοτήσεις (τα «θαλασσοδάνεια», όπως τα χαρακτήρισε) πολιτικών και ΜΜΕ.
Καλοδεχούμενη η Εξεταστική, αλλά γιατί έπρεπε να ανακοινωθεί σε μια προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, η οποία το μόνο που προσέφερε ήταν νέα οξύτητα στη δημόσια ζωή; Δεν αρκούσε μια δήλωση του πρωθυπουργού;
Η απάντηση στο ερώτημα είναι «προφανώς δεν αρκούσε». Η Βουλή δημιουργεί τις θεατρικές συνθήκες που έχει ανάγκη η κυβέρνηση. Η κάθε κυβέρνηση. Πολύ περισσότερο η σημερινή, η οποία είχε επενδύσει το μισό πολιτικό της κεφάλαιο στην καταπολέμηση της διαπλοκής -το άλλο μισό ήταν επενδεδυμένο στο σκίσιμο του μνημονίου, αλλά αυτό πήγε περίπατο…
Με δεδομένο, λοιπόν, ότι το θέμα της διαπλοκής είναι το μόνο εναπομείναν όπλο στα χέρια του πρωθυπουργού και του συγκυβερνήτη του Πάνου Καμμένου, δεν είναι λογικό να κάνει τα πάντα για αυτό; Απολύτως λογικό το βρίσκω. Γι αυτό και ήμουν εξαρχής σίγουρος πως θα προχωρούσε στην αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, όταν σχεδόν όλοι οι καναλάρχες θεωρούσαν βέβαιο το αντίθετο. Θα το κάνουν, έστω και με τρόπο ευάλωτο νομικά -από τη στιγμή που ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς (και όχι μια Ανεξάρτητη Αρχή) αποφασίζει για τον αριθμό των αδειών και, παράλληλα, διενεργεί τον διαγωνισμό.
ΥΓ Όπως έχουμε αντιληφθεί όλοι ο Αλέξης Τσίπρας άλλον έδειχνε ως «αρχιερέα της διαπλοκής» προεκλογικά και με άλλον έχει βεντέτα σήμερα. Με τον πρώτο τα έχει βρει και απολαμβάνει άνευ όρων στήριξη από τα έντυπά του, ενώ με τον δεύτερο συνομιλούσε κρυφά πριν από τις εκλογές και τα χάλασε μαζί του στη συνέχεια..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here