Ο Τσίπρας έχει αποφασίσει να διώξει τον Βαρουφάκη

0
2

Η αντίστροφη μέτρηση για την απομάκρυνση του Γιάννη Βαρουφάκη από το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη ξεκινήσει, καθώς η σχέση του με τον πρωθυπουργό και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη έχει κλονιστεί.

Η ουσιαστική πριθωριοποίησή του από τη διαπραγματευτική ομάδα, της οποίας μόνο τύποις παραμένει επικεφαλής, αποτελεί το πρελούδιο των επερχόμενων εξελίξεων, λέει παράγοντας πολύ κοντά στον Αλέξη Τσίπρα. «Ο εξευτελισμός του στο Eurogroup της Ρίγα ακύρωσε το ρόλο του», προσθέτει. «Πολύ περισσότερο όταν τις περισσότερες επικρίσεις διατύπωσαν οι υπουργοί Οικονομικών της Γαλλίας και της Ιταλίας, των χωρών που στηρίζουν την Ελλάδα».

Ο ίδιος παράγοντας επισημαίνει ότι τα προβλήματα ήταν σημαντικά πριν ακόμη από εκείνο το Eurogroup. «Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρωθυπουργός δεν τον πήρε μαζί του στη συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ».

Αρνητική γνώμη για τον υπουργό Οικονομικών έχουν διαμορφώσει, πλέον, οι υπουργοί Επικρατείας Νίκος Παππάς και Αλέκος Φλαμπουράρης -οι στενότεροι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. Και έρχεται αυτή να προστεθεί στη δυσανεξία που εξαρχής προκαλούσε η όλη στάση του στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Φλαμπουράρης είπε δημόσια «δεν ξέρω ποιος θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στο επόμενο Eurogroup». Kαι μόνο όταν πιέστηκε πρόσθεσε «θα είνα σίγουρα ο Βαρουφάκης, αλλά δεν ξέρω ποιος θα τον συνοδεύσει»…

Έχει ανάγκη «συνοδείας» ο υπουργός Οικονομικών. Αυτό πιστεύει, πλέον, ο πρωθυπουργός. Το επόμενο βήμα θα είναι να τον απομακρύνει από τη θέση του…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here