Ο Τσίπρας «κρέμασε» τον Φίλη για τη θέση «τύπου Ερντογάν» που εξέφρασε

0
7

Ο Νίκος Φίλης δίνει καθημερινά ρεσιτάλ φλυαρίας από τη στιγμή που ανέλαβε το υπουργείο Παιδείας. Μιλά επί παντός επιστητού, με ύφος εισαγγελικό  και βεβαιότητα… 13ου Αποστόλου. Λογικό ήταν, λοιπόν, να ξεφύγει από κάθε όριο κάποια φορά.

Σχολιάζοντας το επικείμενο συλλαλητήριο εναντίον της κυβέρνησης, ισχυρίστηκε ότι βρίσκεται στο όριο της συνταγματικής ανοχής, προσθέτοντας ότι του θυμίζει τις διαδηλώσεις τύπου «κατσαρόλας» στη Χιλή του Αλιέντε. Ήταν η στιγμή που διέβη το «σημείο μη επιστροφής», διότι εξέφρασε μια βαθιά αντιδημοκρατική άποψη, που θα ταίριαζε σε αυταρχικά καθεστώτα τύπου Ερντογάν, αλλά όχι σε δυτικές δημοκρατίες.

Όπως ήταν αναμενόμενο προκλήθηκε θύελλα αντιδράσεων, όχι μόνο από την αντιπολίτευση, αλλά και από τους περισσότερους σχολιαστές. Αποτέλεσμα: ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στην κυβερνητική εκπρόσωπο να τον αδειάσει μεγαλοπρεπώς. Οι απόψεις του χαρακτηρίστηκαν ως «προσωπικές» και οι διαδηλώσεις ως «ελεύθερες»

Όχι, μην ρωτάτε αν παραιτήθηκε ο υπουργός Παιδείας. Δεν υπάρχει η λέξη «ευθιξία» στο λεξιλόγιο των περισσότερων υπουργών…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here