Ο Τζιαμαρόλι του ESM την «λέει» σε Χουλιαράκη στον Economist

0
59

 

Aιχμηρός ήταν ο εκπρόσωπος του ESM στο κουαρτέτο Νικολά Τζιαμαρόλι στη διάρκεια του ιδιότυπου ντιμπέιτ που είχε στο συνέδριο του Economist με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη.

Αρχικά ο κ. Χουλιαράκης μιλώντας επεσήμανε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα πρέπει να μειωθεί μετά το 2018 στο 1,5 – 2% και ανέφερε ότι υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία ότι πολύ λίγες χώρες κατόρθωσαν να διατηρήσουν πλεόνασμα 3,5% για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Είπε μάλιστα ότι στην Ελλάδα υπάρχει πολιτική συναίνεση, αλλά και συμφωνία σε θεσμικό επίπεδο για την ανάγκη μείωσης του πρωτογενούς πλεονάσματος μετά το 2018.
Ζήτησε επίσης σε ότι αφορά το χρέος, ότι η Ελλάδα θέλει τη δέσμευση για τους τρόπους ελάφρυνσης του χρέους να γίνει τώρα προκειμένου να μην υπάρχει καμία αμφιβολία, τόσο για την οικονομία, όσο και για τους επενδυτές.

Ωστόσο άμεση και κατηγορηματική ήταν η απάντηση από τον Νικολά Τζιαμαρόλι, ο οποίος θύμισε στον Έλληνα υπουργό ότι:

«Έχετε αναλάβει δέσμευση για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% και για μετά το 2018» και πρόσθεσε: «Βεβαίως μπορείτε να διαπραγματευτείτε αλλά προς το παρόν η δέσμευσή σας είναι αυτή» κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here