Ο Τζιτζικώστας ως αντι-Τσίπρας και ο φόβος της Ντόρας για τον Μπακογιάννη

0
26

Όσο και αν ακούγεται παράξενο η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Απόστολου Τζιτζικώστα για την ηγεσία της ΝΔ περισσότερο από όλους «θορύβησε» τη Ντόρα Μπακογιάννη. Αισθάνεται ότι ο 37χρονος προφερειάρχης, που είναι εξαιρετικά δημοφιλής στη Βόρεια Ελλάδα, μπορεί να εκληφθεί από τον μέσο νεοδημοκράτη ως αντι-Τσίπρας και να απειλήσει μακροπρόθεσμα τον γιο της Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος επίσης φιλοδοξεί να εκλεγεί αρχηγός της ΝΔ.

Η εξέλιξη αυτή ισχυροποιεί τη θέση της για στήριξη -στην παρούσα φάση- του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος έχει πάρει παρασκηνιακά το «χρίσμα» από τον Κώστα Καραμανλή. Ήδη έχει διαρρήξει τις σχέσεις της με τον αδελφό της Κυριάκο, οπότε δεν θα έχει πρόβλημα να εναντιωθεί (και δημοσίως) στην υποψηφιότητά του.

Ο ίδιος ο Κυριάκος θέλησε να προλάβει τις εξελίξεις, γι αυτό και ανακοίνωσε αμέσως την πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία. Ξέρει ότι την επόμενη φορά θα βρει μπροστά του, έτσι κι αλλιώς, τον ανηψιό του, ο οποίος φέρει το βαρύ για τη ΝΔ επίθετο του δολοφονηθέντος από τη 17 Νοέμβρη, Μπακογιάννης…

ΥΓ Υπάρχουν αρκετοί, πάντως, που θεωρούν ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας βιάστηκε και κινδυνεύει να «καεί» απέναντι στον Βαγγέλη Μειμαράκη, ο οποίος αναμένεται να έχει τη στήριξη των καραμανλικών στελεχών. «Αν χάσει χάνεται», μου έλεγε παλαιό στέλεχος του κόμματος. Ο ίδιος, όμως, φαίνεται να πιστεύει ότι οι πολίτες θα αποφασίσουν να αλλάξουν γενιά (άρα, έχει πλεονέκτημα έναντι του Μειμαράκη) και θα επιλέξουν νέο και άφθαρτο ηγέτη (άρα, υπερέχει και του Κυριάκου), που θα μπορεί να κοντράρει στα ίσα τον Αλέξη Τσίπρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here