Ο Βαρουφάκης ετοιμάζει την «Ευρωπαϊκή Συμμαχία»

0
10

 

Με συνέντευξή του στην έντυπη έκδοση του Spiegel, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης εξακολουθεί να προκαλεί αποκαλύπτοντας ότι, σχεδιάζει να ιδρύσει την «Ευρωπαϊκή Συμμαχία», η οποία, όπως εξηγεί, δεν θα είναι κόμμα, αλλά μια υπερκομματική κίνηση που θα συγκεντρώνει όλους όσοι «σκέφτονται ευρωπαϊκά και θέλουν να αναζωογονήσουν τη δημοκρατία στην Ευρώπη».

Δεν διστάζει μάλιστα να πει πως στην κίνησή του αυτή είναι ευπρόσδεκτοι ακόμη και μέλη του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ!

varoufakis1

 

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, ο Βαρουφάκης δείχνει να ανησυχεί μήπως η Ευρώπη πέσει στα χέρια αντιευρωπαϊστών, όπως η Μαρίν Λεπέν.

Αποκαλύπτει επίσης ότι έχει συνομιλήσει και συμφωνήσει με το Γερμανό πολιτικό της Αριστεράς Όσκαρ Λαφοντέν λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είχα μερικά πράγματα να συζητήσω μαζί του»

Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι ο Όσκαρ Λαφοντέν, σημερινός φανατικός υπέρμαχος του Grexit, υπηρέτησε για δεκαετίες στις τάξεις του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος φτάνοντας μέχρι και στην προεδρία του, τη δεκαετία του 1990

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here