Ο Βαρουφάκης ομολογεί στην Telegraph για Plan B, διπλό νόμισμα & χακάρισμα ΑΦΜ

0
6

Μετά από δεκάδες διαψεύσεις ο Γιάνης Βαρουφάκης τελικά ομολόγησε ότι είχε plan B με δημιουργία παράλληλου τραπεζικού συστήματος αλλά και χακάρισμα ΑΦΜ Ελλήνων φορολογουμένων.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα ο κ. Βαρουφάκης σχεδίαζε ως plan B, ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα, μέσα στο πλαίσιο του ευρώ αλλά με την δυνατότητα «εν μία νυκτί να μετατραπεί σε μία νέα δραχμή».

Ο βασικός κορμός του σχεδίου αυτού περιελάμβανε και υποκλοπές ΑΦΜ των φορολογουμένων. Όπως αποκάλυψε η Καθημερινή της Κυριακής, ο ίδιος ο Γ. Βαρουφάκης εκμυστηρεύτηκε το plan B που σχεδίαζε σε στελέχη ξένων hedge funds, στα πλαίσια διεθνούς forum που έλαβε χώρα στις 16 Ιουλίου.

Μιλώντας στην Daily Telegraph και στον δημοσιογράφο Άμπροουζ Έβανς-Πρίτσαρντ ο πρώην ΥΠΟΙΚ αναφέρει ότι οι αναφορές (για το σχέδιο) «είναι ακριβείς» αλλά ορισμένα ελληνικά ΜΜΕ διαστρέβλωσαν τις θέσεις του, κάνοντάς τον να φανεί σαν να σχεδίαζε εξ αρχής την επαναφορά στη δραχμή.

«Το νόημα όλων αυτών είναι ότι θέλουν να με εμφανίσουν ως έναν αδίστακτο υπουργό Οικονομικών και μου έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για προδοσία. Είναι όλα μέρος μιας προσπάθειας να ακυρώσουν τους πρώτους πέντε μήνες της παρούσης κυβέρνησης και να την βάλουν στο σκουπιδοντενεκέ της ιστορίας», είπε χαρακτηριστικά στην Telegraph.

Όπως υποστηρίζει ο ίδιος «αυτό διαστρεβλώνει εξ ολοκλήρου τον σκοπό μου για παράλληλη ρευστότητα(…)Ημουν πάντα κατά της διάλυσης του ευρώ, γιατί ποτέ δεν ξέρεις ποιες σκοτεινές δυνάμεις θα μπορούσαν να απελευθερωθούν στην Ευρώπη».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης παραδέχεται στη συνέχεια το χακάρισμα: «Αποφασίσαμε να χακάρουμε το λογισμικό του υπουργείου μου» λέει στην βρετανική εφημερίδα και εξηγεί:

«Με το πάτημα ενός κουμπιού θα μας επιτρεπόταν να διανείμουμε pin σε κάθε κάτοχο ΑΦΜ, δηλαδή σε κάθε φορολογούμενο (…) Αυτό θα δημιουργούσε ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα, δίνοντάς μας λίγο αέρα να αναπνεύσουμε, ενώ οι τράπεζες θα ήταν κλειστές… Αυτό το σχέδιο αναπτύχθηκε πολύ καλά και θα έκανε μεγάλη διαφορά, επειδή πολύ γρήγορα θα μπορούσαμε να το επεκτείνουμε, χρησιμοποιώντας εφαρμογές σε smartphones (apps) και θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα παράλληλο σύστημα σε λειτουργία, το οποίο θα ήταν μεν προσδιορισμένο σε ευρώ, αλλά εν μια νυκτί θα μπορούσε να μετατραπεί και σε μια νέα δραχμή».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here