Ο Βαρουφάκης θα συναντήσει στο Παρίσι τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ

0
8

 

Στάση στο Παρίσι για να συναντηθεί νωρίς το απόγευμα με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ ‘Ανχελ Γκουρία, πραγματοποιεί ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.
Ο υπουργός θα βρίσκεται στο δρόμο προς το Λουξεμβούργο όπου και θα πραγματοποιηθεί το κρίσιμο Eurogroup.

Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι οι μεταρρυθμίσεις που αφορούν στις αγορές προϊόντων, στο χονδρικό εμπόριο, στον κατασκευαστικό κλάδο, στον τραπεζικό τομέα, στα ΚΕΠ επιχειρήσεων (One Stop Shops), στην αγορά εργασίας, στις προμήθειες του Δημοσίου και στους μηχανισμούς καταπολέμησης της διαφθοράς.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, δεδομένης της κυβερνητικής βούλησης για βαθιές τομές, σε συνεργασία με διεθνείς θεσμούς που διαθέτουν την τεχνογνωσία και την δυνατότητα επίβλεψης της εφαρμογής τους και οι οποίοι τάσσονται αρωγοί στη μεταρρυθμιστική πολιτική της κυβέρνησης, η συνάντηση του υπουργού με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ γίνεται σε μια κομβική στιγμή της μεταρρυθμιστικής πορείας της χώρας.

Η συνάντηση δε, πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας της κυβέρνησης με τον ΟΟΣΑ, η οποία έχει ως στόχο τον άρτιο σχεδιασμό σημαντικών μεταρρυθμίσεων, που είναι αναγκαίες στη χώρα και η εφαρμογή των οποίων αποτελεί πολιτική της κυβέρνησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here