Ο Βίτσας καλεί Γιούνκερ, Ντράγκι και Λαγκάρντ να συνδράμουν στο έργο της Εξεταστικής Επιτροπής

0
4

 

Ο πρόεδρος της εξεταστικής Επιτροπής για τα μνημόνια και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας έδωσε στη δημοσιότητα τις επιστολές που έχει αποστείλει η επιτροπή από τις 19 Ιουνίου στους επικεφαλής των Θεσμών και με τις οποίες ζητά την συνεργασία τους και να συνδράμουν στο έργο της εξεταστικής Επιτροπής.

Ειδικότερα:

  • Από τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ζητά τα πρακτικά από τις συνεδριάσεις της Ε.Ε. από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2015
  • Από τον διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι ζητά τα πρακτικά από τις συνεδριάσεις της ΕΚΤ το ίδιο διάστημα.
  • Από την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, εκτός από τα πρακτικά των συνεδριάσεων, ζητά πληροφορίες για την συμμετοχή Ελλήνων δημοσιογράφων στα σεμινάρια του ΔΝΤ.

Επίσης, η Εξεταστική Επιτροπή με προσωπικές επιστολές ζητά να έρθουν στην Ελλάδα ο επικεφαλής της Eurostat Βάλτερ Ραντεμάχερ, ο οικονομολόγος Τζόζεφ Στίνγκλιτς, ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, οι Πολ Τόμσεν, Κλαους Μαζούχ Ματίας Μορς, αλλά και ο πρόεδρος του Euroworking Group Τόμας Βίσερ.

Επιστολές Βίτσα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here