Ο υπουργός έχασε τ΄αυγά και τα πασχάλια με τον Σάββα Ξηρό

Έχασε τον έλεγχο ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί τη νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα αποφυλακιστούν ο Σάββας Ξηρός και ένας ακόμη κρατούμενος, για λόγους υγείας.

Εκεί που επιχειρηματολογούσε, λέγοντας ότι ο τρομοκράτης έχει 98% αναπηρία, διαπιστωμένη από γιατρούς του ΕΣΥ, πρόσθεσε πως για την ουσιαστική τύφλωσή του ευθύνεται το κράτος.

Οι βουλευτές που τον άκουγαν, έμειναν αρχικά άφωνοι, και στη συνέχεια βάλθηκαν να του θυμίζουν οτι ο Ξηρός είχε μεταφερθεί μισοπεθαμένος το 2002 στον Ευαγγελισμό, επειδή είχε σκάσει βόμβα στα χέρια του, στον Πειραιά. Οι γιατροί οχι μόνο τον έσωσαν, αλλά και τον ξανάστησαν στα πόδια του. Τα προβλήματα στα μάτια του, όμως. ήταν σοβαρότατα και τον οδήγησαν σχεδόν σε πλήρη τύφλωση.

Τι ζητάει, λοιπόν, ο υπουργός;
Να πάει σπίτι του ο Ξηρός, αφού το κράτος απέτυχε να τον περιθάλψει σωστά…

Τι λέει η αντιπολίτευση;
Να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο αν δεν αρκούν οι ιατρικές φροντίδες στη φυλακή.

Τι απαιτεί ο επιχειρησιακός αρχηγός της 17 Νοέμβρη Δημήτρης Κουφοντίνας, κάνοντας απεργία πείνας;
Να πάει σπίτι του ο Σάββας Ξηρός.

Τι απαιτούν οι κουκουλοφόροι που καίνε, σπάνε και καταλαμβάνουν δημόσια κτίρια; Να αποφυλακιστεί ο Σάββας Ξηρός.

Οι γιατροί έχουν αποφανθεί για τη σοβαρότητα του προβλήματος που αντιμετωπίζει ο καταδικασμένος για πέντε δολοφονίες τρομοκράτης. Προφανώς οι φυλακές δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για τη νοσηλεία του. Γιατί, όμως, πρέπει να πάει στο σπίτι του και όχι σε νοσοκομείο;

Μην ξεχνάμε ότι ο ίδιος ουδέποτε πήρε αποστάσεις από το παρελθόν του, ουδέποτε έδειξε να μεταμελείται, ουδέποτε ζήτησε συγνώμη για τις ζωές που αφαίρεσε. Παρόλα αυτά η Πολιτεία οφείλει να τον αντιμετωπίσει ανθρώπινα. Αλλά όχι, μετατρέποντάς τον σε «ιερό τοτέμ» για τη νέα γενιά της τρομοκρατίας…

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*